ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση από τον εισαγγελέα του Αρείου Παγού

Θεσσαλονίκη 24χρονη βιασμος
Η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην κάνει πίσω.
Pixabay

Τη διερεύνηση της υπόθεσης του καταγγελλόμενου βιασμού μιας 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ζητά με παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Η υπόμνηση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού προκλήθηκε μετά την καταγγελία της 24χρονης για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Πλιώτας απευθυνόμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να εποπτεύει την έρευνα που είναι σε εξέλιξη και να τον ενημερώσει σχετικά για τις ενέργειες του.

Μάλιστα, υπενθυμίζει στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Πλιώτας παραθέτει δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για την υπόθεση και ζητεί: «Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Υπενθυμίζεται, ότι η ανάκριση συνεχίζεται, ενώ έχει απολογηθεί ένα πρόσωπο και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, υποστηρίζοντας όμως ότι έγινε με τη θέλησή της. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι για προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 18.834 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 101 θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι

«Βόμβα» στον αθλητισμό: Έρχονται νέες καταγγελίες εν ενεργεία αθλητών εις βάρος προπονητών

Αργυρούπολη: «Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη σκοτώσω ούτε να τη στείλω νοσοκομείο» είπε ο 45χρονος