ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θάνατος 10χρονου στη Μύκονο: Ένοχοι ο χειριστής του σκάφους και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης

Μύκονος 10χρονος ένοχοι
Δίκη για το τραγικό δυστύχημα στη Μύκονο.
PIXABAY/ φωτογραφία αρχείου

Ένοχοι κρίθηκαν ο χειριστής του σκάφους και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για τον θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο.

Το πενταμελές Εφετείο Αιγαίου (Σύρου) έκρινε ενόχους τους εμπλεκόμενους στο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 10χρονο αγόρι στις 11/ 8/2014 στη Μύκονο.

Ειδικότερα, κρίθηκαν ένοχοι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, η κόρη του κατ’ ανάθεση εκπρόσωπο της επιχείρησης και ο χειριστής του σκάφους για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 10χρονος Μιχαήλ Πασχαλάκης στις 11/8/14 στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου, παίζοντας θαλάσσια σπορ.

Αναλυτικά ποινές στους τρεις εμπλεκόμενους

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν για τον ιδιοκτήτη 5 χρόνια κάθειρξη, για την κόρη του κατ' ανάθεση εκπρόσωπο 3 χρόνια φυλάκιση και για τον χειριστή του σκάφους 4 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, που ψηφίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, θα εκτίσει την στερητική της ελευθερίας ποινή του κατ οίκον, επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του. Στους λοιπούς χορηγήθηκε αναστολή της ποινής.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πασχαλάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδώς για το λόγο αυτό προκαλείται θάνατος, θα τιμωρούνται για κακουργηματική έκθεση και όχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Ο Παναγιώτης Πασχαλακης, πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ και ιδρυτής του Safe Water Sports δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι μια δικαίωση. Ο αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσους καταπατούν συστηματικά τα μέτρα ασφαλείας, ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.