ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Ολοκληρώθηκε η απολογία Καλογρίτσα

Χρήστος Καλογρίτσας
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Καλογρίτσα αναμένεται να ακολουθήσει η απολογία του Νίκου Παππά
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δυο ημέρες απαιτήθηκαν προκειμένου να ολοκληρώσει την απολογία του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας εμφανίστηκε σήμερα για δεύτερη φορά ενώπιον της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου Ευδοξίας ΚιουπτσίδουΣτρατουδάκη, για να απολογηθεί για τη πλημμέλημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει στη μηνυτήρια αναφορά του στο πλαίσιο της αντιδικίας με τον λιβανέζικο όμιλο CCC, αλλά και στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως υπήρξε εικονική συναλλαγή της εταιρείας του με την CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο ίδιος απέδωσε στον τότε αρμόδιο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, ρόλο μεσολαβητή και οργανωτή του σχεδίου, που είχε -κατά τον ίδιο- ως στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του σήμερα, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να ερωτήθηκε αν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών υπήρξε και άλλο πρόσωπο που να είχε εμπλοκή εκτός από το Νίκο Παππά, με τον ίδιο να απαντά πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα. Κατά την ίδια πηγή, ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν πριν προχωρήσει στις επίμαχες καταγγελίες είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο. «Δεν το επιτρέπει η ιστορία μου» φέρεται να απάντησε στην ανακρίτρια.

Μάλιστα, φέρεται να εξήγησε πως για αρκετά χρόνια δεν αναφέρθηκε σε όσα έγιναν εκείνη την περίοδο, παρά τις επιθέσεις για τα βοσκοτόπια και τον «πόλεμο» που -όπως υποστηρίζει- δέχτηκε, αλλά αναγκάστηκε να το πράξει όταν πλέον αδικήθηκε ευθέως.

Σημειώνεται, ότι η πρώτη φορά που μίλησε για το παρασκήνιο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, ήταν κατά την εκδίκαση της αστικής διαφοράς που προέκυψε με τους εκπρόσωπους του λιβανέζικου ομίλου. «Πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση η οποία έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου της οικογένειας του και την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικού προσώπου που σέβεται και υπολήπτεται την Αριστερά ακόμη και τώρα» ανέφερε σε δήλωσή του ο συνήγορός του Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Καλογρίτσα αναμένεται να ακολουθήσει η απολογία του Νίκου Παππά, ο οποίος θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.