ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Novartis: Καλείται σε απολογία αύριο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς

εισαγγελέας novartis άδειες
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Υπόθεση Novartis: Η Ελένη Τουλουπάκη καλείται σε απολογία αύριο από την ανακρίτρια. 

Σε απολογία για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας καλείται από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου την Παρασκευή, η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας βρίσκεται κατηγορούμενη στην υπόθεση με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την καταγγελλόμενη εμπλοκή του στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Η ίδια σε δήλωσή της υποστηρίζει ότι εδώ και τρία χρόνια, επιχειρείται να μετατραπεί το τεράστιο διεθνές σκάνδαλο σε «σκευωρία Novartis», ενώ κάνει και κάνει λόγο για πιέσεις προκειμένου να μην προχωρήσει η έρευνα. Μάλιστα, στη δήλωση φαίνεται να απαντά ευθέως στην διατύπωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «θα τους πάω μέχρι τέλους», λέγοντας: «Αντίθετα η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου, ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, με σθένος, πραγματικά «μέχρι τέλους»».

Υπενθυμίζεται, ότι η έρευνα της Βουλής ξεκίνησε, αλλά δεν έμεινε μόνο στη Novartis, φέρνοντας στο «φως» και άλλες καταγγελίες για παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις, αλλά και καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για ύπαρξη οργανωμένης συμμορίας που έδρασε για την ενοχοποίησή του. Μάλιστα, το σκέλος που αφορά στον επιχειρηματία κ. Μιωνή τρέχει με γοργούς ρυθμούς, καθώς ήδη έχουν απολογηθεί οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι.

Τελευταίος αναμένεται να κληθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην συνέχεια η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων προσώπων σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η ανάκριση της υποπίεσης του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατέθεσαν 8 μάρτυρες, ολοκλήρωσε την απολογία του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, ενώ στις 23 Φεβρουαρίου ο κύκλος θα κλείσει με την απολογία του Νίκου Παππά.

Ο κ. Καλογρίτσας, που αντιμετωπίζει το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, επέμεινε σε όσα είχε καταγγείλει σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, εξηγώντας πως ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που έκλεισε τη συμφωνία με τον λιβανέζικο όμιλο CCC για τα 3 εκ. Ευρώ.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως προέβη στις καταγγελίες μόνο όταν η CCC στράφηκε εναντίον του δικαστικά διεκδικώντας χρήματα για μια εικονική -όπως λέει- συναλλαγή, που είχε σκοπό είχε να εξυπηρετηθεί το σχέδιο της τότε κυβέρνησης για να αποκτήσει κανάλι. Σχετικά δε, με την εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται αποκρίθηκε πως «δεν επιθυμεί να απαντήσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Ολοκληρώθηκε η απολογία Καλογρίτσα