ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξαφνική αναβολή της δίκης του προπονητή ιστιοπλοΐας - Τον Απρίλιο ξανά στο εδώλιο

προπονητής ιστιοπλοΐας
Η δίκη του προπονητή αναβλήθηκε.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Αναβλήθηκε πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης αθλήτριας του το 2011.

Σήμερα, επρόκειτο να καταθέσει η 22χρονη σήμερα κοπέλα κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλλει, αλλά μέλος του δικαστηρίου γνωστοποίησε κώλυμα του για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα η δίκη να λάβει αναβολή για τις 4 Απριλίου, με νέα σύνθεση δικαστηρίου.

«Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω» δήλωσε η 22χρονη Αμαλία φανερά ενοχλημένη.

Ωστόσο, κατά την έξοδο της από το δικαστήριο, μέλη της Ανοιχτής Ορχήστρας που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για την δίκη σχετικά με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, βλέποντας την Αμαλία δήλωσαν τη συμπαράσταση τραγουδώντας: «Αμαλία μας ακούς εδώ δεν είσαι μόνη είμαστε όλες αδερφές το δίκιο μας ενώνει».

Για απρόβλεπτη εξέλιξη έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς, ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση, όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα».

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοίας ήρθε αντιμέτωπος με το θύμα του, ενώ απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε: «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας». Σήμερα, αναμένεται να ακούσει την 21χρονη να περιγράφει όσα έγιναν, όταν εκείνη βρισκόταν στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών.

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε» είχε περιγράψει σε συνέντευξη της, ενώ έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής της και της οικογένειάς της, προκειμένου να μη μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. «Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής» είχε περιγράψει.

Τον Ιανουάριο του 2021, το νεαρό κορίτσι είχε περιγράψει στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο με σοκαριστικές λεπτομέρειες όλα όσα βίωνε για τουλάχιστον τρία χρόνια στα χέρια του προπονητή της. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι την παρενοχλούσε λεκτικά από την ηλικία των 9 ετών, λέγοντάς της «τι ωραίο μωρό είσαι εσύ» και «τι ωραίο σώμα έχεις». Ενα χρόνο αργότερα, όταν βρίσκονταν σε αποστολή στο Γαλαξίδι, ο προπονητής φέρεται να μπήκε στο δωμάτιο του κοριτσιού και να επιχείρησε να τη φιλήσει, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε την βίασε για πρώτη φορά το 2011 και πάλι στο Γαλαξίδι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.