ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ικανοποίηση από τους συνήγορους της οικογένειας Γρηγορόπουλου για την πιθανή φυλάκιση Κορκονέα

Ικανοποίηση από τους συνήγορους της οικογένειας Γρηγορόπουλου για την πιθανή φυλάκιση Κορκονέα
Αριστερά η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
InTime / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση αναίρεσης αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Τον δρόμο για τη φυλακή είναι πιθανό να πάρει ξανά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς ε ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναιρέθηκε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την ελαφρυντική περίσταση του «σύννομου βίου».

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανακοίνωσή τους αναφέρθηκαν στην τελευταία εξέλιξη. Όπως τόνισαν, υπάρχει ικανοποίηση στο άκουσμα της είδησης και υπογράμμισαν πως «η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

Η ανακοίνωση:

Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίησή μας για την είδηση έκδοσης, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, Ομόφωνης Απόφασης Αναίρεσης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου, που δολοφονήθηκε στα 15 του χρόνια από τον δράστη αστυνομικό Κορκονέα, αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση της προκλητικής απόφασης να επιβραβευθεί ο δολοφόνος με μια απόφαση-χάδι, που αποτέλεσε σκάνδαλο στα δικαστικά χρονικά.

Ζητήσαμε την άσκηση αναίρεσης, που προς τιμήν του ενήργησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας.

Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη.

Παραμένουμε στο πλευρό της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου μέχρι την αμετάκλητη κρίση στην υπόθεση, διεκδικώντας η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο.

Νίκος Κωνσταντόπουλος Ζωή Κωνσταντοπούλου