ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψυχραιμία και νομικό πολιτισμό ζήτησε ο νέος της δικηγόρος

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψυχραιμία και νομικό πολιτισμό ζήτησε ο νέος της δικηγόρος
Ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του

Ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του

Για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας, μίλησε ο νέος της δικηγόρος, Νίκος Ιωάννου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

«H θέση μου επιβάλει να μιλήσω πρώτα με την κατηγορούμενη. Είναι μια υπόθεση με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον και σας το λέω σαν πολίτης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε την ψυχραιμία ειδικά τις πρώτες ημέρες» είπε αρχικά ο κ. Ιωάννου μιλώντας στο STAR.

«Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε ότι εν έτει 2022 θέλουμε να έχουμε όλοι έναν νομικό πολιτισμό ό,τι και να έχουμε να αντιμετωπίσουμε απέναντί μας. Ακόμα και στα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων πάντα ξεκινούν δημοσιεύματα για τον υπερασπιστή αλλά στο τέλος αποφασίζει ο δικαστής» πρόσθεσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πολλές φορές η δημοσιότητα προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην πλάτη του χειριστή του νόμου, συμπλήρωσε ο κ. Ιωάννου και ζήτησε «να αφεθούν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους γιατί μόνο έτσι αποδίδεται δικαιοσύνη».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στην υπόθεση της μικρής Άννυ, την οποία χειρίστηκε ως δικηγόρος υπεράσπισης, «η μητέρα προφυλακίστηκε, καταδικάστηκε αλλά σε δεύτερη βαθμό αθωώθηκε».

Πάτρα: Ο διάλογος που είχε ο Λύτρας με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν παραιτηθεί

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας προκειμένου να της ανακοινώσει την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά στον Απόστολο Λύτρα ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» της απηύθυνε το ερώτημα ο πρώην πλέον δικηγόρος της με την ίδια να μην του απαντά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το μόνο που είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Απόστολο Λύτρα ήταν «είμαι αθώα» με τον ποινικολόγο να της ανακοινώνει πως αποχωρεί από την υπόθεση

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ντροπή σου, ομολόγησε για να λυτρωθείς» της φώναξαν στα δικαστήρια