ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Δικαιοσύνη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η Δικαιοσύνη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η δικαιοσύνη και ο ρόλος της στον 21ο αιώνα θα βρεθεί στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που ξεκινά στους Δελφούς στις 6 Απριλίου ως τις 9 του μήνα και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, δείκτες ποιότητας για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελούν η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα και η ανεξαρτησία. Παράλληλα το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραμένει πάντα επίκαιρο, ειδικά τώρα, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η συζήτηση πρόκειται να εξειδικευτεί περαιτέρω στα πάνελ του Φόρουμ με κεντρικούς άξονες την Δικαιοσύνη στον 21ο αιώνα, το μέλλον της ψηφιακής Δικαιοσύνης και πώς μπορεί ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού δικαστικού συστήματος να ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη και τις επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις, η Δικαιοσύνη και οι Θεσμοί, την ενίσχυση της διεθνούς αρχιτεκτονικής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πλέον αρμόδιων και κορυφαίων προσωπικοτήτων στο ζήτημα αυτό από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Παναγιώτη Πικραμμένο, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τον κ. Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κ. Μιχάλη Ν. Πικραμένο Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ali bin Samikh Al Marri, Υπουργός Εργασίας του Κατάρ, ο Pier Antioni Panzeri, ιδρυτής & πρόεδρος, Fight Impunity, ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης Επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, David Bernstein, Head, Justice for Development Solutions Group, World Bank, Roby Senderowitsch, Practice Manager, World Bank, Βασίλειος Σκουρής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (2003-2015), Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Δικαστής & Πρόεδρος, Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ (2011-2021) Κοσμήτορας, Νομική Σχολή.