ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πισπιρίγκου: Οι επόμενες κινήσεις της ανακρίτριας - Οι εξελίξεις στις έρευνες για τα άλλα δυο παιδιά

Πισπιρίγκου φυλακή
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στον Κορυδαλλό.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Έπειτα από εννέα συνολικά ώρες στο ανακριτικό γραφείο η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε την άγουσα για τον Κορυδαλλό, όμως όλα δείχνουν πως αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Η εμπειρότατη ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να φτάσουν στα χέρια της και οι άλλες δυο δικογραφίες για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, που βρίσκονται από χθες στα χέρια δυο εισαγγελέων.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Άμεσα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση ο σύζυγος της 33χρονης, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης. Ο πατέρας των τριών κοριτσιών, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τη σύζυγο του και έχει προαναγγείλει ότι θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, σε συνέντευξη που έδωσε έκανε έμμεσες αναφορές στην Ρούλα Πισπιρίγκου, χωρίς να αναφέρει το όνομα της.

«Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει να κρύψει τίποτα από τις Αρχές, ενώ και η σύζυγός του δεν τον έβαλε στο κάδρο της ανάκρισης, παρά τις αιχμές για κροκοδείλια δάκρυα που είχε αφήσει λίγες ώρες πριν την απολογία της.

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Εκτός από τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων , ανάμεσα στις οποίες αναμένεται να είναι η αδελφή της κατηγορούμενης, αλλά ίσως και ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, η ανακρίτρια αναμένεται να ζητήσει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορούμενης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνομιλίες και οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα.

Τα ευρήματα από την έφοδο στο σπίτι

Φύλλο και φτερό έκαναν οι Αρχές το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, ψάχνοντας κάθε σημείο σε όλα τα δωμάτια για να εντοπίσουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας αλλά και των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. Ήδη, ο φορητός υπολογιστής και το tablet παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει ενδελεχής έρευνα και τα στοιχεία να παραδοθούν στην ανακρίτρια.

Την ίδια στιγμή, βρέθηκαν βιβλία και ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, με τις τελευταίες να αναμένεται να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους, αφού μπορεί να αποκαλύψουν την ψυχολογία και τις σκέψεις του παιδιού. Μάλιστα, όπως εξηγεί αρμόδια πηγή, «κάποιες φορές οι ζωγραφιές είναι ένα μέσο απλής διασκέδασης, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η ερμηνεία τους μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών».

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις της Πισπιρίγκου

Η 33χρονη φαίνεται πως είχε μπει από καιρό στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών, που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τις συνομιλίες και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η κατηγορούμενη αναζητούσε στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Η έρευνα θα αναζητάει τι έψαχνε στο Διαδίκτυο, τι αγορές είχε κάνει, αλλά και τι συνομιλίες είχε και με ποιους, με στόχο να βρεθεί το πως και από ποιον προμηθεύτηκε την κεταμίνη.

Η διπλή εισαγγελική έρευνα

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου έδινε εξηγήσεις ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η δικαιοσύνη εβαζε στο «μικροσκόπιο» της το θάνατο και των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Οι εισαγγελείς Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευεθεριάνος μελετούν από χθες τους σχετικούς φακέλους προκειμένου να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τόσο η 3,5 ετών Μαλένα όσο και η 7 μηνών Ίριδα, μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Πρόκειται για μια κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα που έχει ως στόχο να φωτίσει όλες τις πλευρές των δυο δικογραφιών που είχαν τεθεί στα αρχεία των εισαγγελιών Αθήνας και Πάτρας. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη φτάσει στην Αθήνας η δικογραφία της μικρής Ίριδας από την Πάτρα, ενώ έχει ανασυρθεί από το αρχείο και η δικογραφία για τη Μαλένα, που είχε σχηματισθεί έπειτα από μήνυση των γονέων για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εισαγγελείς θα εξετάσουν όλους τους ιατρικούς φακέλους, το ποιοι γιατροί ενεπλάκησαν στις δυο υποθέσεις, αλλά και το τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Σχετικές ειδήσεις