ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου - Με δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή της - Πώς θα φρουρείται

Ρούλα Πισπιρίγκου φυλακή
Η Ρούλα Πισπιρίγκου τη στιγμή που περνάει την πόρτα των φυλακών του Κορυδαλλού.
Νίκος Χριστοφάκης

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (5/4) η Ρούλα Πισπιρίγκου. Οι συνθήκες κράτησης της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία του ίδιου της του παιδιού.

Βίντεο, φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Λίγο πριν τις 9:00 το πρωί ξεκίνησε η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, κρίθηκε προφυλακιστέα το βράδυ της Δευτέρας (4/4) με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελά.

Έτσι, το πρωί της επόμενης πήρε τον δρόμο για τις φυλακές όπου και θα κρατηθεί για το επόμενο διάστημα.

Για ακόμα μια φορά, έξω από τον χώρο των φυλακών του Κορυδαλλού, υπήρξαν συγκεντρωμένοι που την αποδοκίμασαν έντονα ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν ξανά αυξημένα για να μην υπάρξουν απρόοπτα. «Ψόφα φόνισσα», φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εν τέλει πέρασε την είσοδο των φυλακών στις 8:55 και πλέον παραμένει κρατούμενη.

Γιατί επιλέχθηκε ο Κορυδαλλός, πώς θα φρουρείται

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, οδηγήθηκε εν τέλει στις φυλακές του Κορυδαλλού, αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα. Η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε, γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις, καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλειά της.

Τελικά θα κρατηθεί τελικά στην ΣΤ πτέρυγα του Κορυδαλλού σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και θα προαυλίζεται μόνη της για λόγους ασφαλείας. Βάσει του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό για δύο ημέρες θα παραμείνει σε καραντίνα και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο ένα από τα δύο ειδικά κελιά που δεν έχει αριθμό και φυσικά δεν θα έχει καμία επαφή με άλλες κρατούμενες.

Η διαδικασία της προφυλάκισης

Η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κλήθηκε τη Δευτέρα (4/4) να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας και να δώσει τη δική της εκδοχή. Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητα της, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ παράλληλα κρίθηκε επικίνδυνη για την τέλεση ομοειδών πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω της για να την προστατεύσει από την οργή του πλήθους.

Δείτε φωτογραφίες κατά την έξοδο της Ρούλας Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια:

Δείτε βίντεο κατά την έξοδο της Ρούλας Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια:

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Απαντώντας στο γιατί την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας είπε στους γιατρούς: «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!», η 33χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν ένα «καμπανάκι» προς τους γιατρούς προκειμένου να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, αφού από είχαν προηγηθεί τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Σχετικά με την ερώτησή της προς τους γιατρούς για το εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, ισχυρίστηκε πως είχε σημειωθεί μια κλοπή και για το λόγο αυτό ρώτησε αν υπάρχει κάμερα προκειμένου να φυλάσσεται ο χώρος.

Δεν στράφηκε κατά του Μάνου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε και για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς να αφήσει καμία αιχμή εναντίον του. Η ανακρίτρια φέρεται να ρώτησε και για το αίτημα της 33χρονης προκειμένου η κόρη της να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, με την κατηγορούμενη να απαντά: «Θα είχε μονόκλινο ούτως ή άλλως λόγω της τετραπληγίας της».

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή». Την ίδια ώρα, όταν ερωτήθηκε για την ψυχραιμία που έδειξε στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και μετά το θάνατό της, φέρεται να αποκρίθηκε πως είχε χάσει ήδη δυο παιδιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ερωτήθηκε και για τα αλλά δυο παιδιά της. Η ίδια φέρεται να επικαλέστηκε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, επισημαίνοντας πως ειδικά για τη Μαλένα είχε υποβληθεί και μήνυση από την οικογένεια. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως αν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη, δεν θα επιθυμούσε την δικαστική έρευνα.

Σχετικές ειδήσεις