ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής Λέων για Πάτρα: Πληθώρα τα στοιχεία που δείχνουν θάνατο από ασφυξία σε Μαλένα, Ίριδα

Ιατροδικαστής Λέων για Πάτρα: Πληθώρα τα στοιχεία που δείχνουν θάνατο από ασφυξία σε Μαλένα, Ίριδα
Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επιμένει για την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο άλλων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επιμένει για την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο άλλων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στην εκδοχή της ασφυξίας για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν μυστηριωδώς από τη ζωή, επιμένει ο ιατροδικαστής Λέων λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης ο κ. Λέων έκανε λόγο, μάλιστα, για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Λέων καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος κάνοντας ειδική αναφορά στο πανάκι με το αίμα της Ίριδας αλλά και τα τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας του παιδιού.

Όσον αφορά, τέλος, τον θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που έχασε πρώτο τη ζωή του 2019, ο ιατροδικαστής Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Πάτρα: Η απάντηση του ιατροδικαστή Λέων στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σε νέα ανάρτηση σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια αλλά και τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου της 33χρονης μητέρας των κοριτσιών που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, προχώρησε ο ιατροδικαστής Λέων.

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων αφορά τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και του συζύγου της και πατέρα των τριών παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, σχετικά με τα υποτιθέμενα προβλήματα υγείας των κοριτσιών.

Ο Γρηγόρης Λέων παραθέτει για άλλη μια φορά ένα απόσπασμα από τη διεθνή βιβλιογραφία αναφέροντας ότι «αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται; Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα #πατρα».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επείγουσα προκαταρτική έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Δευτέρα, στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, μετά τη δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, μπαίνουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Πρόκειται για μια κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα που έχει ως στόχο να φωτίσει όλες τις πλευρές των δύο δικογραφιών που είχαν τεθεί στα αρχεία των εισαγγελιών Αθήνας και Πάτρας. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα η δικογραφία της μικρής Ίριδας από την Πάτρα, ενώ έχει ανασυρθεί από το αρχείο και η δικογραφία για τη Μαλένα, που είχε σχηματισθεί έπειτα από μήνυση των γονέων για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλους τους ιατρικούς φακέλους, το ποιοι γιατροί ενεπλακησαν στις δύο υποθέσεις, αλλά και το τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν έδωσα εγώ την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» - Ζητά έρευνα στο νοσοκομείο

Ρούλα Πισπιρίγκου για την προφυλάκισή της: «Γιατί, αφού είμαι αθώα», ρώτησε την ανακρίτρια

Σχετικές ειδήσεις