ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου για την προφυλάκισή της: «Γιατί, αφού είμαι αθώα», ρώτησε την ανακρίτρια

Ρούλα Πισπιρίγκου για την προφυλάκισή της: «Γιατί, αφού είμαι αθώα», ρώτησε την ανακρίτρια
Οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Newsbomb

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δηλώσεις μετά την απόφαση για προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έκαναν οι δικηγόροι της 33χρονης – «Αρνείται τα πάντα», ανέφερε ο Όθωνας Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες - Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

«Μετά από μια ανακριτική διαδικασία που διήρκησε πάνω από 9 ώρες η κατηγορουμένη εξέθεσε τη θέση της σε σχέση με τη κατηγορία. Αρνείται τα πάντα. Δεν πρόκειται ποτέ όπως δηλώνει, να δεχθεί ποτέ ότι αφαίρεσε την ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», ανέφερε κατά την έξοδό του από την ανακρίτρια ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκαν ούτε και σήμερα πειστική απάντηση. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση των αρμόδιων ανακριτικών και εισαγγελικών Αρχών. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε την προσπάθεια μας για να βρούμε καταρχήν της προέλευση της κεταμίνης που προκάλεσε το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη και εντολέα μου, η προέλευση της ποσότητας θα μας δείξει και ποιος έχει κάνει την πράξη. Υποβάλαμε αίτημα να ζητηθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο Παίδων σχετικά με το αν υπάρχει διαθέσιμη τελικά αυτή η φαρμακευτική ουσία στο συγκεκριμένα νοσοκομείο».

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του, ο δεύτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Από πλευράς της υπεράσπισης θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό ώστε να αποδειχθεί πέραν πάσας αμφιβολίας ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο χρόνος χορήγησης της ουσίας που επέφερε τον θάνατο ήταν τέτοιος που αποδεικνύει την αθωότητά της».

Και πρόσθεσε: «η ουσία αυτή χορηγήθηκε όταν δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξεπλάγην και απευθύνθηκε ευθέως στην κυρία ανακρίτρια ρωτώντας την “γιατί, αφού είμαι αθώα. Το είδατε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαι αθώα”».

Δείτε το βίντεο:

Στη φυλακή η 33χρονη

Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, οδηγείται στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά την απολογία της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας και να δώσει τη δική της εκδοχή. Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητα της, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ παράλληλα κρίθηκε επικίνδυνη για την τέλεση ομοειδών πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω της για να την προστατεύσει από την οργή του πλήθους.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Απαντώντας στο γιατί την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας είπε στους γιατρούς: «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!», η 33χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν ένα «καμπανάκι» προς τους γιατρούς προκειμένου να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, αφού από είχαν προηγηθεί τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Σχετικά με την ερώτησή της προς τους γιατρούς για το εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, ισχυρίστηκε πως είχε σημειωθεί μια κλοπή και για το λόγο αυτό ρώτησε αν υπάρχει κάμερα προκειμένου να φυλάσσεται ο χώρος.

Δεν στράφηκε κατά του Μάνου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε και για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς να αφήσει καμία αιχμή εναντίον του. Η ανακρίτρια φέρεται να ρώτησε και για το αίτημα της 33χρονης προκειμένου η κόρη της να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, με την κατηγορούμενη να απαντά: «Θα είχε μονόκλινο ούτως ή άλλως λόγω της τετραπληγίας της».

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή». Την ίδια ώρα, όταν ερωτήθηκε για την ψυχραιμία που έδειξε στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και μετά το θάνατό της, φέρεται να αποκρίθηκε πως είχε χάσει ήδη δυο παιδιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ερωτήθηκε και για τα αλλά δυο παιδιά της. Η ίδια φέρεται να επικαλέστηκε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, επισημαίνοντας πως ειδικά για τη Μαλένα είχε υποβληθεί και μήνυση από την οικογένεια. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως αν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη, δεν θα επιθυμούσε την δικαστική έρευνα.

Επείγουσα προκαταρτική έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Στο μεταξύ στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, μετά τη δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, μπαίνουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Πρόκειται για μια κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα που έχει ως στόχο να φωτίσει όλες τις πλευρές των δύο δικογραφιών που είχαν τεθεί στα αρχεία των εισαγγελιών Αθήνας και Πάτρας. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα η δικογραφία της μικρής Ίριδας από την Πάτρα, ενώ έχει ανασυρθεί από το αρχείο και η δικογραφία για τη Μαλένα, που είχε σχηματισθεί έπειτα από μήνυση των γονέων για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλους τους ιατρικούς φακέλους, το ποιοι γιατροί ενεπλακησαν στις δύο υποθέσεις, αλλά και το τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Σχετικά με το θάνατο της Μαλένας, εχουν προκαλέσει προβληματισμό οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα θα εξεταστεί, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στη φυλακή η 33χρονη - Τι ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια

Σχετικές ειδήσεις