ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η απάντηση του ιατροδικαστή Λέων στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Η απάντηση του ιατροδικαστή Λέων στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου
Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε νέα ανάρτηση με αποδέκτη τη Ρούλα Πισπιρίγκου
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε νέα ανάρτηση με αποδέκτη τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Σε νέα ανάρτηση σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια αλλά και τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου της 33χρονης μητέρας των κοριτσιών που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, προχώρησε ο ιατροδικαστής Λέων.

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων αφορά τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και του συζύγου της και πατέρα των τριών παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, σχετικά με τα υποτιθέμενα προβλήματα υγείας των κοριτσιών.

Ο Γρηγόρης Λέων παραθέτει για άλλη μια φορά ένα απόσπασμα από τη διεθνή βιβλιογραφία αναφέροντας ότι «αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται; Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα #πατρα».

Πάτρα: «Το οξύμετρο της Τζωρτζίνας είχε απενεργοποιηθεί»

Εντωμεταξύ ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι πως το οξύμετρο, με το οποίο οι γιατροί παρακολουθούσαν τις κρίσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας ακόμα και από απόσταση, δεν λειτουργούσε, όταν εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Open, η γιατρός και η νοσηλεύτρια που μπήκαν στο δωμάτιο για να σώσουν την 9χρονη παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που προειδοποιούσε ότι πέφτουν οι σφίξεις και τα επίπεδα οξυγόνου του παιδιού. Στη δικογραφία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως το παιδί ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία.

Σχετικά με τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου πως οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, στη δικογραφία υποστηρίζεται πως ο τελευταίος γιατρός επισκέφθηκε το παιδί μία ώρα πριν αυτό καταλήξει και επίσης πως στην κλινική δεν υπάρχει καν κεταμίνη.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν έδωσα εγώ την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» - Ζητά έρευνα στο νοσοκομείο

Ρούλα Πισπιρίγκου για την προφυλάκισή της: «Γιατί, αφού είμαι αθώα», ρώτησε την ανακρίτρια