ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εντολή για εκταφή του ταμπλετ της Τζωρτζίνας από την ανακρίτρια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εντολή για εκταφή του ταμπλετ της Τζωρτζίνας από την ανακρίτρια
Πάτρα: Ραγδαίες εξελιξεις για την έρευνα της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου
INTIME

Πάτρα: Ραγδαίες εξελιξεις για την έρευνα της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Εντολή προκειμένου να γίνει εκταφή του ταμπλετ που θάφτηκε μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά από επιθυμία της προφυλακισμένης για τη δολοφονία του παιδιού της Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε σήμερα η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα,η οποία με ταχύτατους ρυθμούς έρευνα την υπόθεση.

Με την παραγγελία της ανακρίτριας άμεσα οι αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του τάφου και την αφαίρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου το οποίο θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας.

Την ίδια στιγμή, η κατάθεσή του Μανου Δασκαλάκη φαίνεται πως έλυσε τα χέρια της ανακρίτριας. Σημειώνεται, ότι η πληροφορία δόθηκε από την εκπομπή «Φως στο τούνελ», αλλά η ανακρίτρια δεν μπορούσε να κάνει χρήση της, μέχρι να της παρουσιαστεί επισημώς μέσα από τη δικογραφία. Μετά την επίσημη κατάθεση του πατέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε επίσημα ότι το τάμπλετ της άτυχης μικρούλας θάφτηκε μαζί της, η ανακρίτρια έδωσε την εντολή.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Ανίδεος για όσα συνέβαιναν στο ίδιο του το σπίτι εμφανίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης στην πολύωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια που ερευνά τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μητέρα, τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Δεν είχα καμία υπόνοια ότι μπορεί να εμπλέκεται στους θανάτους των παιδιών» φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος μια ημέρα πριν την κατάθεσή του είχε πει στους δημοσιογράφους για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας».

Ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται, επίσης, να μίλησε στην ανακρίτρια για την ενημέρωση που είχε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προσλάβει ανθρώπους για να την ξυλοκοπήσουν κάνοντας λόγο για ένα περιστατικό που κλόνισε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό της.

Σχετικά με το tablet που ενταφιάστηκε μαζί με την Τζωρτζίνα, ο ίδιος φέρτεται να είπε στην ανακρίτρια πως θεωρεί πως δεν έχουν γίνει ύποπτες αναζητήσεις, αλλά συμφωνεί πως θα πρέπει να εξεταστεί η συσκευή.

Με τα ερωτήματα όλων να αφορούν τη διαδρομή της κεταμίνης, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην ανακρίτρια ότι η σύζυγός του έκανε συνεχώς αναζητήσεις και αγορές από το διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και φαρμακευτικά είδη. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως έκανε μεταφορές για φαρμακευτική εταιρία, όμως δεν θεωρεί πως η σύζυγός του εμπλέκεται σε αφαίρεση κεταμίνης από μεταφορές που έκανε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για το αν η κεταμίνη θα μπορούσε να σχετίζεται με το σκυλάκι της οικογένειας, ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να εκτίμησε πως δεν θα μπορούσε να την προμηθευτεί από τον κτηνίατρο της οικογένειας.