ΕΛΛΑΔΑ

Μάνος Δασκαλάκης: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο, τα στοιχεία είναι αδιάσειστα

Μάνος Δασκαλάκης: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο, τα στοιχεία είναι αδιάσειστα
Ο Μάνος Δασκαλάκης τοποθετήθηκε δημόσια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την επίσκεψή του στο γραφείο της ανακρίτριας

Ο Μάνος Δασκαλάκης τοποθετήθηκε δημόσια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την επίσκεψή του στο γραφείο της ανακρίτριας

Ως μια πολύ δύσκολη στιγμή στην οποία «δεν μπορούμε να πούμε πολλά» περιέγραψε ό,τι βιώνει το τελευταίο διάστημα ο Μάνος Δασκαλάκης σε δήλωσή του μετά την έξοδό του από το γραφείο της ανακρίτριας όπου δήλωσε πολιτική αγωγή για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα που μέχρι πρότινος στήριζα έχει κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα» πρόσθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όπως είπε δηλώσαμε υποστήριξη της κατηγορίας ενώ στην ερώτηση αν είχε κάποια ένδειξη για τις εγκληματικές ενέργειες της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι «μέχρι τώρα δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα ότι είχε κάνει κάτι».

Ερωτηθείς για την αντίδραση της οικογένειάς του μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι «δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε κανείς. Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά».

Δήλωσε, επίσης, πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές για την υπόθεση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας επισημαίνοντας ότι «μέχρι τώρα είχαμε δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν μας είχαν δείξει καμία εγκληματική ενέργεια και με αυτά πορευόμασταν».

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε και στη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου και τις καταγγελίες περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας λέγοντας ότι «δεν ισχύουν τα περί κακοποίησης. Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία μετά από κλήση και αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει» ενώ για τη δεύτερη περίπτωση είπε ότι «το παιδί πήγε στο Καραμανδάνειο με κάτι δερματικό».

Σε νέα ερώτηση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε με νόημα ότι «ήταν υπόδειγμα μητέρας όταν ήμασταν όλοι μπροστά στα παιδιά».

Ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε και για την έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού στην Πάτρα αρκούμενος στο ότι «είμαστε ευχαριστημένοι με την έρευνα» ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν μας ενδιαφέρει το αίτημα διαζυγίου, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά».

Στην ερώτηση αν έχει επικοινωνήσει με τη Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε ότι αυτό συνέβη την πρώτη ημέρα της προφυλάκισής της ενώ έκτοτε δεν έχει απαντήσει σε καμία τέτοια κλήση καταλήγοντας – μετά από σχετική ερώτηση – ότι «δεν έχω να πω κάτι στη σύζυγό μου».

Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: Στυγνή δολοφονία που τελέστηκε με μεθοδικότητα ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Το σκεπτικό πίσω από το οποίο βρίσκεται η απόφαση του Μάνου Δασκαλάκη να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας από την σύζυγό του και μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου, ανέλυσε ο δικηγόρος Δημήτρης Καράμπελας.

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης. Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη» είπε αρχικά ο κ. Καράμπελας.

Όπως σημείωσε «πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε»

«Με τα δεδομένα αυτά δηλώσαμε ότι στην ποινική διαδικασία ο κ. Μάνος Δασκαλάκης υπόστηρίζει αυτή την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας και σαν ελάχιστο φόρος τιμής στη μνήμη της» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Ο κ. Καράμπελας αναφέρθηκε, τέλος, και στην έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ίριδα και τη Μαλένα η οποία είναι σε εξέλιξη από δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς σημειώνοντας ότι «ο εντολέας μου περιμένει τα αποτελέσματα για το αν ο θάνατος που μέχρι τώρα είναι πεπεισμένος ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: Στυγνή δολοφονία που τελέστηκε με μεθοδικότητα ο θάνατος της Τζωρτζίνας