ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στενεύει ο «κλοιός» γύρω της - Τα επόμενα βήματα της ανακρίτριας

Ρούλα Πισπιρίγκου
Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα
Intime News

Πάτρα: Στενό πρόσωπο της κατηγορούμενης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και αναμένεται να κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση και να βοηθήσει στην ανάκτηση του περιεχομένου το οποίο η μητέρα των παιδιών του ζήτησε να διαγράψει

Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς φαίνεται πως έχει εντοπιστεί πρόσωπο «κλειδί» για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, που φέρει την ιδιότητα του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και έσβηνε έπειτα από παράκληση της τα ηλεκτρονικά της ίχνη.

Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και αναμένεται να κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση και να βοηθήσει στην ανάκτηση του περιεχομένου το οποίο η μητέρα των παιδιών του ζήτησε να διαγράψει. «Το φυσιολογικό είναι να κληθεί να καταθέσει ο τεχνικός που εντοπίστηκε. Τα αρχικά του είναι Α.Τ. είναι Πατρινός, είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτός ο άνθρωπος, άθελά του πιθανώς και χωρίς να ξέρει τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου, έσβηνε τα ηλεκτρονικά ίχνη της, τις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο. Υπάρχει και σχέση συγγενική μεταξύ τους, για αυτό και άλλες φορές πήγαινε ο ίδιος στο σπίτι του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, και άλλες φορές πήγαιναν εκείνοι στον επαγγελματικό του χώρο» σημείωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Πάντως την συγκεκριμένη πληροφορία διέψευσε ο συνήγορός της Όθωνας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι έπειτα από συνομιλία που είχε με την εντολέα του, εκείνη ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει τεχνικός υπολογιστών στον οποίο να έχει απευθυνθεί οποτεδήποτε για να της σβήσει αρχεία από τον υπολογιστή της. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόσωπο. Η πελάτισσα μου ποτέ δεν είχε δώσει εντολή σε κανέναν να σβήσει κάποια αρχεία. Θα ερευνήσουμε σήμερα εάν πράγματι ευσταθεί η πληροφορία και εάν πράγματι έχει εντοπιστεί τέτοιο πρόσωπο από τις Αρχές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ήδη ξεκίνησαν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το Ωνάσειο νοσοκομείο ενώπιον της 18ης ανακρίτριας, ενώ παράλληλα ο παιδοψυχολόγος πραγματογνώμονας έχει ήδη πιάσει δουλειά, αναλύοντας τις ζωγραφιές της 9χρονης, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία μέσα σε αυτές σχετικά με τα όσα βίωσε το παιδάκι.

Παράλληλα, το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης παραμένει σε αναμονή, καθώς -όπως εξήγησε ο δικηγόρος της- πρόθεση του είναι να συμπληρωθεί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία πάνω στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί ο ισχυρισμός ότι δεν ήταν εκείνη που χορήγησε τη θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στην άτυχη 9χρονη. «Δεν είμαστε έτοιμοι για αυτήν την ενέργεια, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος με τα σχετικά έγγραφα» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος εξερχόμενος των φυλακών Κορυδαλλού.

Αντίστοιχα, και ο έτερος συνήγορός της Κωνσταντίνος Ζάρδας, σημείωσε: «Το αίτημα αποφυλάκισης θα υποβληθεί όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι από άποψη τεχνικών συμβούλων, που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν. Περιμένουμε αυτή τη στιγμή την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία επίσης θα πρέπει να αξιολογήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι».

Μάλιστα, περιέγραψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου νιώθει ικανοποιημένη με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Δεν έχει βγει κάτι που να την επιβαρύνει, αντιθέτως όσα βγαίνουν δείχνουν ότι έλεγε την αλήθεια από πριν. Όλα όσα έχουν βρεθεί είναι απολύτως αθωωτικά για την κατηγορούμενη. Υπάρχουν από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και εκπομπές διαστρεβλώσεις, όπου το άσπρο γίνεται μαύρο» συμπλήρωσε ο κ. Ζάρδας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Νέα μαρτυρία - Η μητέρα του Δασκαλάκη είχε κάνει καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Εισήλθε στο σεμινάριο εγκληματολογίας λίγες μέρες πριν τη σύλληψή της