ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Η ώρα της τελικής κρίσης - Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις σήμερα

Ζακ Κωστόπουλος: Η ώρα της τελικής κρίσης - Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις σήμερα
Και οι εξι κατηγορούμενοι έχουν αρνούνται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να οδηγήσουν στο θάνατο τον 33χρονο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την ημέρα έκδοσης της απόφασης για τους έξι κατηγορούμενους

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, που έχασε τη ζωή του μετά από ξυλοδαρμό σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια ο 33χρονος, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Και οι εξι κατηγορούμενοι έχουν αρνούνται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να οδηγήσουν στο θάνατο τον 33χρονο.

Σήμερα, η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των τεσσάρων αστυνομικών που κάθονται στο εδώλιο.

Μετά την ολοκλήρωση τους, η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την ημέρα έκδοσης της απόφασης για τους έξι κατηγορούμενους. Μέχρι και σήμερα το δικαστήριο έχει πραγματοποιήσει 17 συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες, αναγνώστηκαν τα έγγραφα της δικογραφίας, προβλήθηκε το βιντεοληπτικό υλικό με τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος δέχεται τα θανατηφόρα χτυπήματα κι απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελική πρόταση

«Τιμωρητική διάθεση» και «απερίσκεπτη δράση» είδε ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος στον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και ζήτησε την καταδίκη τους για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κατηγορία δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Τη δυσαρέσκεια της με την εισαγγελική πρόταση εξέφρασε η Ελένη Κωστοπούλου, λέγοντας: «Περιμέναμε την αλλαγή κατηγορίας. Από τις απολογίες τους προέκυψε ότι δεν έχουν μετανοήσει και το μυαλό μου πάει στη λέξη δόλος. Υπήρχε κάτι που τους οδήγησε να συμπεριφερθούν έτσι. Οι αστυνομικοί υπερέβησαν το καθήκον τους και σαν αστυνομία δεν έκαναν τίποτα. Ακόμα υπάρχουν πολλά σημεία που δεν διερευνήθηκαν, δεν συλλέχτηκαν στοιχεία, μάρτυρες δεν βρέθηκαν. Αυτό τους καθιστά, όπως είχε πει και ο άντρας μου, δίπλα υπεύθυνους για τη βία που άσκησαν και δεν βοήθησαν. Να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση. Πολλά στοιχεία και μαρτυρίες χάθηκαν και τους θεωρώ υπεύθυνους».

Από την πλευρά του ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, επεσήμανε: «Περίμενα από τον εισαγγελέα να είναι πιο αυστηρός για τους αστυνομικούς. Δεν έλεγξαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων. Υπήρχε καθαρά δόλος.Υπαρχει βιντεοληπτικό υλικό που τον κλωτσοπατάνε. Δεν θα πιστεύουμε ούτε αυτό που βλέπουμε;»

Διαβάστε επίσης:

Ζακ Κωστόπουλος: Δυσαρέσκεια των γονιών του - Τι υποστήριξε ο εισαγγελέας