ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Υπήρχε παρακίνηση από τους γονείς» κατέθεσε συναθλήτρια της Αμαλίας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Υπήρχε παρακίνηση από τους γονείς» κατέθεσε συναθλήτρια της Αμαλίας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Με τρεις καταθέσεις συνεχίστηκε η δίκη του προπονητή της ιστιοπλοΐας

Συναθλήτρια και παιδική φίλη της Αμαλίας περιέγραψε στο δικαστήριο πως τόσο η κοπέλα όσο και η οικογένεια της είχαν στενές σχέσεις με τον προπονητή της ιστιοπλοΐας. «Γενικά όσο καιρό ήταν στον Όμιλο ο κατηγορούμενος είχαν παρά πολύ καλές σχέσεις, καλύτερες από τα υπόλοιπα παιδιά. Περνούσαν το περισσότερο διάστημα μαζί στο χώρο του ομίλου και υπήρχε και επαφή εκτός χώρου του ομίλου. Πολλές φορές την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες» είπε στην κατάθεση της.

Η ίδια υποστήριξε ότι για τη σχέση της ανήλικης με τον προπονητή υπήρχε παρακίνηση από τους γονείς της αθλήτριας, λέγοντας πως: «Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ταξίδι στην Ολλανδία, όπου είχε δει την Αμαλία και τον κατηγορούμενο ξαπλωμένους στο κρεβάτι: «Πολλές φορές μπορεί να φεύγαμε εγώ με τον άλλο αθλητή και όταν επιστρέφαμε τους βλέπαμε μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι. Υπήρχε το ίδιο μοτίβο επαφής».

Πρόεδρος: Καμία συναθλήτρια δεν αντέδρασε;
Μάρτυρας: Η δίκη μου η μητέρα έπιασε τη μητέρα της Αμαλίας και της είπε «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το» αλλά η μητέρα της Αμαλίας της είπε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία σας είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;
Μάρτυρας: Μου ανέφερε «μου αρέσει ο Τριανταφυλλος» αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.

Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι η Αμαλία είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;
Μάρτυρας: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιου όπως ήμουν εγώ τότε ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.

Εισαγγελέας: Ήταν όλα υποθέσεις; Όχι γεγονότα;
Μάρτυρας: Στην αρχή όσο ήταν μόνο ο κατηγορούμενος στον όμιλο, ήταν υποθέσεις. Μετά όταν υπήρχε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή…

Κλείνοντας η μάρτυρας, που έχει μηνυθεί από το θύμα για ψευδορκία, ανέφερε: «Αν η Αμαλία ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Το βιασμό δε μπορώ να το υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δε θα ήμουν σήμερα εδώ».

«Ο πατέρας της Αμαλίας ήταν συγκλονισμένος»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού. «Ο μπαμπάς της Αμαλίας ήταν συγκλονισμένος. Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ του Τριαντάφυλλου και της Αμαλίας σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε «τι έπαθα!τι μου έκανε!». Δε ρώτησα περισσότερα».

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, πήγαν μαζί με την οικογένεια της Αμαλίας στο αστυνομικό τμήμα, αλλά όπως υποστήριξε δεν θυμάται αν η ανήλικη τότε αθλήτρια μπήκε μέσα στη τμήμα ή έμεινε έξω μαζί του. Ο ίδιος εξήγησε πως με τον πατέρα της Αμαλίας είχε σχέσεις όσο ασχολούνταν και οι δυο με το ναυτικό όμιλο, αλλά πλέον δεν διατηρούν επαφές.

Σύνεδρος: Όταν ακούσατε την καταγγελία μετά από χρόνια πως σας φάνηκε;
Μαρτυρας: Εξεπλάγην, δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό.

Αστυνομικός: «Δεν κατήγγειλαν βιασμό»

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο αστυνομικός, στον οποίο πήγαν οι γονείς της Αμαλίας, όταν ενημερώθηκαν από την κόρη τους για το περιστατικό. «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Σχετικές ειδήσεις