ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η απόφαση για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν την πλήρωσαν

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η απόφαση για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν την πλήρωσαν
Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα  εκδώσει την απόφασή του το Πρωτοδικείο ώστε να μην κόβεται το ρεύμα για όσους δεν πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αύριο θα εκδώσει την απόφασή του το Πρωτοδικείο επί της προσωρινής διαταγής που ζήτησαν καταναλωτικές ενώσεις και επαγγελματικές ομάδες ώστε να μην κόβεται το ρεύμα για όσους δεν πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που θα ανακοινωθεί στις 12.30, θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου, ημερομηνία για την οποία αναβλήθηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που αφορά στο ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

Κατά την διαδικασία, κατέθεσε ο πρόεδρος εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι οι συνάδελφοι του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα. Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. Μόνο 500 έχουμε στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα.

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή; Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες» ανέφερε.