ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Μανδρα: Ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια στους κατηγορουμένους

Δίκη Μάνδρα
Intime News

Για τις πλημμύρες στη Μάνδρα επιβλήθηκε από το δικαστήριο συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους

Τις ποινές φυλάκισης των οκτώ καταδικασθέντων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017 ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Παρούσα από το πρωί ήταν η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Οι δικαστές επέβαλλαν στους κατηγορούμενους, συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως.

Ειδικότερα, επιβλήθηκε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος.

Τέλος, σε ποινή 4 ετών και 22 μηνών καταδικάστηκε η τότε Δήμαρχος Μάνδρας.

Σημειώνεται, ότι σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Στους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε, έπειτα και από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, μόνο ελαφρυντικό του σύννομου βίου. «Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας ζήτησε για την κατηγορία της πλημμύρας ποινή από 16 μήνες έως 2 χρόνια, για κάθε ανθρωποκτονία από αμέλεια 3 χρόνια για την καθεμία και για σωματικές βλάβες 6 μήνες για την κάθε μία. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με 11 σωματικές βλάβες.