ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διεκόπη για τις 26 Ιουλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίκη ΧΑ
Δίκη ΧΑ
Intimenews

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» του δικαστηρίου στο αίτημα αναστολής ποινής για Λαγό και άλλους τρεις 

Για 26 Ιουλίου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κριθεί το αίτημα αναβολής που έχει υποβάλλει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μάλιστα, η έδρα ζήτησε να εισφερθεί στο δικαστήριο πρόσφατο και αναλυτικό πιστοποιητικό της κατάστασης της υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και πρόβλεψη αποκατάστασης.

Νωρίτερα, στην απόρριψη των αιτημάτων αναστολής της ποινής προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και για τα τέσσερα καταδικασθέντα σε πρώτο βαθμό μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης ο Γιάννης Λαγός ξέσπασε… σε χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλλει ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των αιτημάτων, απόφαση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

«Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει, για την οποία πιστεύω ότι είμαι μέσα παντελώς άδικα. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με το γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές, τότε λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται;» ανέφερε πριν την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου ο Γιαννης Λαγός και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής ποτέ. «Δολοφόνος είσαι!» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Υπενθυμίζεται, ότι στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν 54 κατηγορούμενοι, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 146, ενώ πρώτοι στον κατάλογο είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.