ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας (pics)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας
Στην Ευελπίδων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε το πρωί της Δευτέρας (25/7) στην Ευελπίδων για να απολογηθεί μετά τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη, που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για την ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας, αντιμετωπίζει πλέον και την κατηγορία της απόπειρας του ίδιου αδικήματος για την 9χρονη κόρη της.

Σημειώνεται, ότι αυτή την εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις, αφού εκτός από την σημερινή απολογία, η κατηγορούμενη περιμένει και την κρίση των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου για το εάν τελικά θα της ασκήσουν δίωξη για ανθρωποκτονία και των άλλων δυο παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας. Ωστόσο, η σημερινή συμπληρωματική απολογία της, δεν θα επιφέρει προσωρινά κάποια αλλαγή για την ίδια, καθώς δεν πρόκειται να χρεωθεί με δεύτερη προφυλάκιση εφόσον πρόκειται για την ίδια ακριβώς υπόθεση.

Έπειτα από τη μελέτη της δικογραφίας, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, που ετοιμαζόταν να γράψει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την παραπομπή της ή μη σε δίκη, έκρινε ότι το επεισόδιο του Απριλίου του 2021 που προκάλεσε τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, δεν ήταν απόρροια παθολογικών αιτίων, αλλά μια απόπειρα της μητέρα της να την οδηγήσει στο θάνατο.

Δείτε φωτογραφίες κατά την άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια:

Στις 4 Απριλίου 2022, όταν η 33χρονη παρουσίασε την δική της εκδοχή για τη δολοφονία της κόρης της και προφυλακίστηκε, είχε κληθεί να απαντήσει στην 18η ανακρίτρια για το περιστατικό που προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη στο παιδί της.

«Την ημέρα της ανακοπής, στις 11-04-2021, το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του. Εγώ είχα από το νοσοκομείο και πήγα σπίτι για να ξεκουραστώ λίγο. Από ότι μου είπε ο σύζυγος, όσο έλειπα, το παιδί εξακολουθούσε να παραπονείται για κοιλιακό πόνο και κατά διαστήματα έπεφτε το οξυγόνο της . Επιστρέφω και εγώ εντωμεταξύ στο νοσοκομείο και έπεσα δίπλα της για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου και μετά εγώ σηκώθηκα για να βλέπω το μόνιτορ του οξυμέτρου.

Αυτό έγινε γιατί είχα άγχος εξαιτίας του προηγούμενου περιστατικού που είχα βιώσει με την Μαλένα. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δε βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη ημέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου "πάλι πέφτει το οξυγόνο" και μου λέει “τρέξε να προλάβεις τους γιατρούς" και της λέω "κλείσε". Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει», είπε στην ανακρίτρια.

Στη συνέχεια περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα βήματα της λέγοντας: «Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στο διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από του γιατρούς. Όταν ήρθαν οι γιατροί με έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και γι αυτό δε γνωρίζω να σας πω τι ακριβώς έκαναν. Εκείνη τη στιγμή ήρθε αμέσως και ο μπαμπάς της τον οποίο κάλεσα εγώ για να τον ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί έμειναν στο θάλαμο περίπου 1 ώρα και την επανέφεραν στη ζωή. Μέχρι και τώρα δε πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί στις 11-04-2021. Απλά μου είπαν ότι την επανέφεραν στη ζωή και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Απλώς δεν ήξεραν την αιτία της ανακοπής αυτής. Λόγω αυτού του περιστατικού το παιδί υπέστη εγκεφαλοπάθεια».