ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η δίκη του με τη μαρτυρία φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η δίκη του με τη μαρτυρία φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας
Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
INTIME

Με τη μαρτυρία μιας φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας, που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της σε καμαρίνι θεάτρου το 2010, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας είναι στενή φίλη της καταγγέλλουσας από τη δραματική σχολή και όπως εξιστόρησε στο δικαστήριο, η φερόμενη ως παθούσα την πήρε τηλέφωνο το 2010 ενθουσιασμένη ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα έκανε αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος».

Ωστόσο, μετά το ραντεβού με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η φίλη της ήταν φοβερά αναστατωμένη. «Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά» περιέγραψε η μάρτυρας.

Στην ίδια ζητήθηκε να καταθέσει όσα της εξιστόρησε η φίλη της για το μοιραίο απόγευμα σχετικά με την επίθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. «Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά» είπε η μάρτυρας και φανερά συγκινημένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει».

Σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με το εάν πρότεινε στην φίλη της να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο, εκείνη αποκρίθηκε:

«Ντρέπομαι πολύ γι’ αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη Σ. που δεν το σκέφτηκα».

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, η ίδια συνεργάστηκε κάποια χρόνια αργότερα με τον Φιλιππίδη. «Συνεργάστηκα μαζί του το 2016 στο Εθνικό Θέατρο στο «θάνατο του εμποράκου». Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν ξανά-συνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε αλλά είχα κλείσει άλλου» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ταράχτηκε μόλις άκουσε την πρόταση γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του, εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοι της ότι στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα».

Αναφερόμενη σε μηνύματα που φέρεται να έχει στείλει στον Πέτρο Φιλιππίδη, η μάρτυρας εξήγησε: «Στη Θεσσαλονίκη σε περιοδεία νου έκαναν πλάκα ότι είναι η γιορτή Πέτρου και Παύλου, επειδή το παιδί που φλέρταρα τότε και μετέπειτα σύντροφος μου λεγόταν Παύλος. Έστειλα μήνυμα και στους δυο».

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, πως συνεργαστήκατε μαζί του;

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω μα δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Πάρεδρος: Τα ευχετήρια μηνύματα;

Μάρτυρας: Ήταν διπλωματικό κάπως. Για να μην εκληφθεί ως προσωπική η απόρριψη.

Πάρεδρος: Το μήνυμα στην δεύτερη καταγγέλλουσα πως καταλάβετε ότι ήταν από τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Μάρτυρας: Ήταν καταχωρημένη επαφή.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.