ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου
Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος
INTIME/ Φωτογραφία Αρχείου

Κατά πλειοψηφία (5-2) απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση του Σπυρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου, που κατέθεσε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα. Νινου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθεσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Αυτή η εξέταση του κ. Μπιμπίλα δεν περιορίστηκε στο κατηγορητήριο. Επεκτάθηκε σε πολλά θέματα και εμφανίζεται ο Φιλιππιδης να κάνει σχέση με την κοπέλα του γιου του. Ακούστηκε για μια έκτρωση, ενώ η ερωτική του ζωή αυτή κάθε αυτή δεν έχει καμία σημασία. Έγινε αναφορά σε 1.000 ευρώ που έδωσε στη σύζυγο του κι έφυγε. Ακούστηκαν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την κα. Νινου. Ότι κάθεται με τον Φιλιππίδη για τα χρέη. Θα ρωτήσουμε για όλα αυτά. Θα ρωτήσουμε και τι ακούγεται για τον κ. Μπιμπιλα» είπε νωρίτερα ο κ. Δημητρακοπουλος.

«Να πείτε και τι ακούγεται για μένα ναι! Για να δούμε» φώναξε από κ. Μπιμπίλας που καθόταν στο ακροατήριο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του. Αρνητική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας υποστηρίζοντας ότι η κάθε πλευρά θα επιμείνει σε όσα έχει πει και κατά συνέπεια δεν κρίνει πως υπάρχει λόγος για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Χαμός και διακοπή στη δίκη

Υπαινιγμό για προσπάθεια προσέγγισης του από την πλευρά Φιλιππίδη άφησε ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκαλύπτοντας στο δικαστήριο ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τη συνήγορο του ηθοποιού Κική Μπακιρτζίδου και τη συνάντησε στη Θεσσαλονίκη

Σε αναφορά που έγινε στο δικαστήριο περί αμεροληψίας του μάρτυρα, ο κ. Μπιμπίλας ξέσπασε: «Να σας πω εγώ για αμεροληψία και αξιοπιστία! Που με πήρε η κυρία Μπακιρτζίδου να τη συναντήσω στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή!».

Ο προεδρος του ΣΕΗ έβγαλε από την τσέπη του λαχεία και είπε πως τον Οκτώβριο του 2021 η συνήγορος τον είχε καλέσει σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και του έκανε το τραπέζι. «Μου παρηγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα» ανέφερε ο κύριος Μπιμπίλας με την δικηγόρο να απαντά πως τον κάλεσε σε σε συνάντηση γιατί με τις δηλώσεις του παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη.

Εκείνη τη στιγμή, ο Σπύρος Μπιμπίλας έβγαλε από την τσέπη του τα λαχεία και της πέταξε μέσα στη δικαστική αίθουσα βγαίνοντας από την αίθουσα. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή και η πρόεδρος πριν διακόψει είπε: «Δε μας ενδιαφέρει όλο αυτο γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».

Λίγο νωρίτερα, στη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το ΣΕΗ αναφέρθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, εξηγώντας ότι στη γενική συνέλευση ψήφισαν 160 ηθοποιοί.

Αναφερόμενος στη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι την πιστεύει και την εκτιμά. «Τη σύστησα στον Πέτρο και του είπα ότι έχει ανάγκη τη θεατρική δουλειά. Χωρίς οντισιόν. Όταν ένας φίλος συστήνει ανεπιφύλακτα, μπορεί να τον πάρει ο αλλος. Έκανα και την επισήμανση «μην της την πέσεις». Μου είχε πει στη συνέχεια ότι ασφυκτιούσε με κάποια περιστατικά στο θέατρο» είπε ο μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Είπε κάποιο παράπονο; Τον ευγνωμονούσε για τη δουλειά;
Μαρτυρας: Έχει πει και καλά, έχει πει και παράπονα.
Υπεράσπιση: Είπε ότι ο Φιλιππίδης είναι «ένας άντρας και παιδί μαζί»…
Μαρτυρας: Είναι αυτό που είπα κι εγώ. Είναι εκείνος χαρακτήρας αλλά και πολύ τρυφερός άνθρωπος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η προεδρος απευθυνόμενη στον Πέτρο Φιλιππιδη είπε: «Είστε καλά κύριε κατηγορούμενε; Σας βλέπω λίγο αδιάθετο…», με εκείνον να απαντά: «Συνεχίστε…Αν χρειαστεί μπορώ να βγω λίγο έξω».

Νωρίτερα, και λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Σπύρος Μπιμπίλας υποστήριξε ότι συναντήθηκε σε εκδήλωση με την ΠτΔ Κατερινα Σακκελαροπουλου και μαζί με την. Αννα Φόνσου παραπονέθηκαν επειδή δεν έλαβαν πρόσκληση για τη δεξίωση στο προεδρικό μεγαρο. «Μου είπε συγγνώμη και εξήγησε ότι υπάρχουν σύμβουλοι που αποφασίζουν για αυτά τα πράγματα».

Σχετικές ειδήσεις