ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με ένταση η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ρώτησαν τη μάνα Φύσσα για τους στίχους του Παύλου

Με ένταση η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ρώτησαν τη μάνα Φύσσα για τους στίχους του Παύλου
Η Μάγδα Φύσσα.
Intime news / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Με την  Μάγδα Φύσσα συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής - Στην προηγούμενη συνεδρίαση η μητέρα του άτυχου Παύλου ιδιαιτέρως φορτισμένη περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του γιου της.

Με ερωτήσεις του συνηγόρου του δολοφόνου του Παύλου Φυσσα, Γιώργου Ρουπακιά προς της Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία σήμερα. Ο συνήγορος του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα επέμεινε με ερωτήσεις σχετικά με την πεποίθηση της μάρτυρος ότι η δολοφονία του παιδιού της ήταν οργανωμένο σχέδιο.

«Οργανώθηκε το σχέδιο στα γραφεία της Νίκαιας. Είχε μιλήσει με τους Χρυσαυγίτες. Τον ακολούθησε, μπήκε ανάποδα στο δρόμο και τον δολοφόνησε. Τι δεν καταλαβαίνετε; Θα δολοφονεί και θα μιλάει ταυτόχρονα;» είπε φανερά εκνευρισμένη η Μάγδα Φύσσα απαντώντας στις ερωτήσεις, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα μια εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής είπε προς τον συνήγορο Ρουπακιά: «Επιτέλους δείξτε λίγο σεβασμό στην μητέρα του δολοφονηθέντος».

Υπεράσπιση Ρουπακια: Όταν έχουμε οργανωμένο σχέδιο έχουμε και διαφυγή.
Μάγδα Φύσσα: Τα 4 λεπτά του Παύλου. Τα 4 λεπτά που άντεξε. Αυτό εμπόδισε τη διαφυγή.

Ένταση επικράτησε όταν ο ίδιος δικηγόρος άρχισε να ρωτά τη Μάγδα Φύσσα για τους στίχους των τραγουδιών του γιου της, αλλά και το εάν συμμετείχε σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες, όπως αυτή που είχε γίνει για τη δολοφονία του Σαχζατ Λουκμαν.

«Αρνούμαι να απαντήσω σε γελοίες ερωτήσεις. Υποστηρίζετε το δολοφόνο κι έρχεστε και κάνετε τέτοιες ερωτήσεις».

Την πρόθεση του να μη κάνει ερωτήσεις δήλωσε ο συνήγορος του Γιώργου Γερμενή, λέγοντας ότι θέλει μόνο να εκφράσει τα συλλυπητήρια του. «Ευχαριστώ πολύ δεν τα δέχομαι. Μετά από 9 χρόνια» απάντησε η Μάγδα Φύσσα, που λίγο αργότερα ερωτήθηκε για την πηγή πληροφόρησης της.

«Έχω απαντήσει» είπε η Μάγδα Φύσσα με την πρόεδρο να συμπληρώνει «από τη σύντροφο του γιου της, Χρυσα». Τότε ερωτήθηκε γιατί δεν έχει έρθει ποτέ να καταθέσει, ούτε στον πρώτο βαθμό. «Δε γνωρίζω γιατί δεν ήρθε στο δικαστήριο».

Κατάθεση Παναγιώτη Φύσσα

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε αμέσως μετά ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης. «Το ότι άλλαξε η ημερομηνία του Ολυμπιακού… θα γινόταν μια εβδομάδα μετά. Ο Παύλος θα ήταν ζωντανός. Λίγα πράγματα ξέρω, λίγα είδα, λίγα άκουσα. Μου είπε ότι θα πάει στην καφετέρια Κοράλι να δει τον αγώνα. Ο Παύλος βρέθηκε σε λάθος μέρος» είπε στην αρχή της κατάθεσης του.

Ο μάρτυρας περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές με το παιδί του στο δρόμο που τον είχαν μαχαιρώσει, ανέφερε: «Ο Παύλος βρέθηκε σε λάθος μέρος χωρίς να το γνωρίζει. Έπεσα να κοιμηθώ και στις 12:05 η νύφη μου με κάλεσε. Τρέχω στην Τσαλδάρη γιατί έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Παίρνω το αμάξι, ήταν γύρω στα 200 μέτρα μακριά και βλέπω στα 100 μέτρα δυο μηχανάκια και ένα της αστυνομίας που είχαν κλείσει το δρόμο. Πήγα στο σημείο, δεν είχε κίνηση, είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, στο πεζοδρόμιο δεν είδα αίματα πολλά και είπα ευτυχώς. Της λέω της Χρύσας «τι έχει ο Παύλος;» και λέει «κουρασμένος είναι». Πήγα στο αυτί του «Παύλο! Παύλο!» φώναξα. Ο αστυνομικός μου λέει «σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας». «Τώρα καθίκι ήρθες να κανείς τη δουλειά σου;» Όταν σε παρακαλάγαμε δεν ερχόσουν» του είπε η Χρύσα. «Κάποιο λάθος κάνετε» της απάντησε. «Εσύ ήσουν!» του είπε η Χρύσα», ανέφερε ο Παναγιώτης Φύσσας.

«Στο νοσοκομείο είδα ένα γιατρό και με τα μάτια κατάλαβα ότι είχε φύγει ο Παύλος. Του λέω «φταίει που αργήσατε με το ασθενοφόρο;» και μου απάντησε «όχι, το χτύπημα ήταν επαγγελματικό». Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο. Ένας δολοφόνος παίρνει εντολή να δολοφονήσει, πρέπει να φτιάξει ένα σχέδιο. Ήθελε να μετρήσει τον Παύλο. Φαίνεται από το τρόπο που είχαν κλείσει το δρόμο, από τους αστυνομικούς που ήταν από την πλευρά των άλλων και όχι των παιδιών. Η ανακρίτρια μου είπε ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν ακόμα και να πυροβολήσουν στον αέρα για να τους τρομάξουν» ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι τα τραγούδια του γιου του ενοχλούσαν τη Χρυσή Αυγή.

Πρόεδρος: ο κ. Ρουπακιάς λέει ότι φοβήθηκε…
Μάρτυρας: Σούμο έκανε τί φοβήθηκε; Έκανε επίδειξη δύναμης.
Πρόεδρος: Ότι ήταν οργανωμένο που προκύπτει;
Μάρτυρας: Από τον τρόπο που είχαν κλείσει το δρόμο, που οι αστυνομικοί ήταν από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και όχι από την πλευρά τω παιδιών. Τα παιδιά ήταν 5 και εκείνοι 40, δεν τα προστατεύσαν τα παιδιά. Και όταν η αστυνομικός λέει «ε όχι και μαχαίρια» τι σημαίνει; Ότι είχαν πει να παίξουν ξύλο μόνο…
Εισαγγελέας: Σας είπε η Χρύσα αν μίλησε στους αστυνομικούς και ζήτησε την παρέμβαση τους;
Παναγιώτης Φύσσας: Τους είπε να τους προστατεύσουν και οι αστυνομικοί απάντησαν «που να τα βάλουμε με τα γομάρια».

Όταν ο πρώτος συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλλε συλλυπητήρια πριν ξεκινήσει τις ερωτήσεις, ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε: «Μαζέψτε τα σάλια. Δε θέλω σάλια». Στη συνέχεια όταν ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακια ξεκίνησε να κάνει ερωτήσεις, ο μάρτυρας έλεγε «δεν απαντώ».

«Τα ρόπαλα και τα κράνη φτάνουν απέναντι σε άοπλους»

Όσα γνωρίζει από την σύντροφο του Παύλου Φύσσα, Χρύσα κατάθεσε στο δικασηριο η αδελφή του δολοφονηθέντος μουσικού Ειρήνη Φύσσα. «Με λένε Ειρήνη και ο Παύλος είναι ο αδερφός. Τον είδα 17 Σεπτεμβρίου, είχε έρθει σπίτι μου, μια απλή καθημερινή μέρα. Χαιρετηθήκαμε λέγοντας θα τα πούμε μετά αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Την επόμενη φορά που είδα τον αδελφό μου ήμουν στο νεκροτομείο. Γιατί; Γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βγήκε για να τον δολοφονήσει. Τα έχω πολύ απλά τα πράγματα στο μυαλό μου. Ξέρω ότι ο αδελφός μου πήγε να δει την μπάλα και δολοφονήθηκε στη γειτονιά του» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα σας πω όσα ξέρω από τη Χρυσα. Όταν τελείωσε ο αγώνας ήθελαν να φύγουν. Το επόμενο που μου είπε η Χρυσα είναι να έχει τον αδελφό μου στην αγκαλιά της» περιέγραψε η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

«Κρατούσαν ρόπαλα, τα κράνη, σιδερογροθιές. Φτάνουν αυτά τα όπλα απέναντι σε άοπλους. Έβλεπαν ότι δεν έπεφτε ο Παύλος και το μίσος τους μεγάλωνε» συνέχισε η μάρτυρας και συμπλήρωσε σχετικά με την κοπέλα του Παύλου Φύσσα: «Το σοκ ήταν τόσο ισχυρό. Να φύγει ένας άνθρωπος στα χέρια σου, ο άνθρωπος σου. Δεν μου είπε αν φοβάται, αλλά σεβάστηκα το πένθος, τον πόνο της, ο καθένας ήθελε το χρόνο του τότε».

Σχετικές ειδήσεις

Χρυσή Αυγή: Συνεχίζει την κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα

Μάγδα Φύσσα: Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση

Επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής μεταξύ Πλεύρη και Φύσσα