ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εφετείο Χρυσής Αυγής: «Βροχή» αιτημάτων από την υπεράσπιση

Εφετείο Χρυσής Αυγής: «Βροχή» αιτημάτων από την υπεράσπιση
INTIME

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα για κλήτευση της κοπέλας του Παύλου Φύσσα, στα χέρια της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή ο μουσικός, υπέβαλλαν για ακόμα μια φορά οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των κατηγορουμένων, θέτοντας στη συνέχεια σειρά αιτημάτων στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η υπεράσπιση ζήτησε να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει καταθέσει ούτε στην πρώτη δίκη, με την εισαγγελέα να απορρίπτει το αίτημα.

Αίτημα για κλήτευση συγκεκριμένου αστυνομικού που συντόνισε το βράδυ της δολοφονίας την αστυνομική επιχείρηση υπέβαλλε ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος δέχθηκε την παρατήρηση της προέδρου που του ζήτησε να μην «αγορεύσει».

Γιάννης Λαγός: Αισθάνομαι προσβεβλημένος από την διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί.

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Για «στέρηση υπερασπιστικών δικαιωμάτων» του εντολέα του έκανε λόγο ο συνήγορος του Κώστας Πλεύρης.

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου

Την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των φίλων του Παύλου Φύσσα ζήτησαν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, ζητώντας να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Κατά τους συνηγόρους τους, όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια που ανάγκασε τον Φύσσα, την φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους, να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή».