ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κλοντιάνα Τσέλο: Φυλάκιση 21 ετών για απόπειρα δολοφονίας

Κλοντιάνα Τσέλο: Φυλάκιση 21 ετών για απόπειρα δολοφονίας
eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Καταδικάστηκε η Κλοντιάνα Τσέλο για την απόπειρα δολοφονίας του 70χρονου οφθαλμίατρου Γιώργου Νέου στο Χαλάνδρι

Σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 21 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την Κλοντιάνα Τσέλο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου οφθαλμίατρου Γιώργου Νέου, την απόπειρα αρπαγής του ανηλίκου παιδιού τους, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η 50χρονη εικαστικός σε έναν μονόλογο που διήρκεσε περισσότερες από 4 ώρες αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι το θύμα έχει συστήσει εγκληματική οργάνωση που έχει στόχο τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο και την αρπαγή της περιουσίας της.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες σε βάρος μου. Είμαι αθώα και βρέθηκα σε κατάσταση άμυνας. Από το 2018 εως πρόσφατα προσπαθούσαν να με βάλουν στο ψυχιατρείο. Κάθε έξι μήνες ήθελε να έχει χαρτί ότι δεν είμαι καλά για να παίρνει τα μερίσματα μου. Δεχόμουν απειλές. ''Σταματά τις ενέργειες που κανείς. Θα σε βάλουμε ψυχιατρείο, θα σε ξεκάνουμε με ένεση'', μου έγραφαν» είπε η κατηγορούμενη.

Φτάνοντας στην επίμαχη ημέρα, η 50χρονη εικαστικός περιέγραψε: «Η ώρα πέρασε και περίπου στις 3 βλέπω το αυτοκίνητο του. Περιμένω να βγουν από το αμάξι. Έχει ανοίξει τη γκαραζόπορτα με το κοντρόλ. Βγήκε από το αμάξι το παιδί και ήρθε στην αγκαλιά μου. Γυρίζω το κεφάλι μου και αυτός με έχει σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του. Του λέω τι βλακείες κανείς! Αρπάζω το όπλο, έμοιαζε με παιδικό. Εκείνος ορμάει πάνω μου. ''Φέρτο ηλίθια! Θα σε σκοτώσω! Πες στο παιδί να έρθει πίσω, θα σε σκοτώσω και τις δυο!''. Ήμουν σε καθεστώς τρόμου. Πάνω στο διαπληκτισμό δεν ξέρω που πήγαιναν οι σφαίρες» ανέφερε.

Ο εισαγγελέας της έδρας σε μια αγόρευση «φωτιά», εξήρε το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στη μητέρα του παιδιού του, λέγοντας όμως πως «είναι γνωστό ότι καμία πράξη καλοσύνης δε μένει ποτέ ατιμώρητη…».

Ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε ότι το θύμα είχε στόχο τη θανάτωση του γιατρού. «Η κατηγορούμενη σκόπευσε και έπληξε σε ζωτικά σημεία το θύμα. Η εμπλοκή στο όπλο έσωσε το θύμα από το μακάβριο τέλος. Η κατηγορούμενη προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της συνέχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με το όπλο και στη συνέχεια με μια πέτρα. Όλοι οι ισχυρισμοί της δε στέκουν στην κοινή λογική. Μια φράση κράτησα από την κατάθεση του θυματος: ''Δώστε μου λιγα χρόνια ζωής''».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε ακόμη:

Κλοντιάνα Τσέλο: Ένταση στη δίκη - Κατηγόρησε δικαστές για «ρατσισμό»