ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση υποκλοπών: Ελληνικό αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ

Υπόθεση υποκλοπών: Ελληνικό αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ

Αίτημα δικαστικής συνδρομής απέστειλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στις Η.Π.Α για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σκοπός των εισαγγελέων είναι να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των μηνυμάτων που φέρονται να παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η κίνηση αυτή έγινε από την εισαγγελία της Αθήνας επειδή οι εταιρείες που φέρονται να απέστειλαν τα μηνύματα που εμφανίστηκαν στα κινητά των καταγγελλόντων, δηλώνουν έδρα στις Η.Π.Α.

Κατά πληροφορίες, στο έγγραφο δικαστικής συνδρομής οι Έλληνες εισαγγελείς ενημερώνουν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, ότι αναζητούν τη διάπραξη αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων και αιτούνται στοιχεία για τις επίμαχες εταιρείες.

Η «προβολέας» της εισαγγελικής έρευνας έχει πέσει στον εντοπισμό των αποστολέων των ύποπτων μηνυμάτων, ώστε να καταστεί δυνατή η περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας.

Στο μεταξύ πάντως, συνεχίζεται η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται η εξέταση των κατασχεθέντων πραγμάτων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο στην Ελλάδα λογισμικό predator.

Σχετικές ειδήσεις

Ντογιάκος κατά ΜΜΕ για παρακολουθήσεις και Καϊλή

Cosmote: Διευκρινίσεις για τη διαδικασία ελέγχου από την ΑΔΑΕ