ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πέτρος Φιλιππίδης: Άπιστος είμαι, βιαστής όχι

Πέτρος Φιλιππίδης
Ο Πέτρος Φιλιππίδης
Eurokinissi

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στο δικαστήριο για τη Μαριάννα Τουμασάτου, τις κατηγορίες για τον βιασμό και υποστήριξε ότι λένε ψεμάτα, τονίζοντας ότι πρόκειται για στημένη σε βάρος του υπόθεση. 

Αρνούμενος ότι είναι έστω και οξύθυμος, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι δεν είναι περισσότερο οξύθυμος από τον μέσο άνθρωπο ενώ ανέφερε πως έχει τσακωθεί στη δουλειά αλλά ποτέ δεν έχει παίξει ξύλο. «Είμαι χορτάτος από αγάπη, θαυμασμό, έρωτα δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο…» υπογράμμισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Νευριάζουν όταν λέω ότι αυτό είναι σχεδιασμένο. Και τι να κάνω αφού είναι. Δεν τους έβγαινε και στην πορεία ήρθαν κι άλλοι. Χωρίς να έχω γνώση από δικαστήρια, αυτό που βλέπω εδώ είναι ότι ούτε εδώ τους βγαίνει. Επι δέκα μήνες τώρα» είπε και αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την πρώτη καταγγέλουσα.

Τι είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης για την πρώτη καταγγέλλουσα

«Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα κι έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές της γνωριμίας μας, πόσες εκδοχές τους βιασμού, τον έναν βιασμό τον ξέχασε! Τα ακούω όλα αυτά αδιαμαρτύρητα. Ήρθε η μητέρα της πρώτης καταγγέλουσας και είπε ότι την πήρα στη δουλειά για να γνωριστώ με τον Δημήτρη Μπάση. Εγώ τον ήξερα ήδη. Εμένα μου τη σύστησε ο Μπιμπίλας ως μια γυναίκα μόνη με ένα παιδί και οικονομικά προβλήματα. Την πήρα ως χάρη στον κ. Μπιμπίλα. Συνεργάστηκε μαζί μου 6 χρόνια. Κι έρχεται και λέει ότι την πρώτη χρονιά της έδειχνα τα γεννητικά μου όργανα. Κι αυτή η γυναίκα φέρνει την κόρη της να της μιλήσω για το θέατρο και να την πάω σε σχολή!», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Τότε γνώρισε την πρώτη καταγγέλουσα, όπως εξήγησε, και πρότεινε να πάει σε σχολη φίλου του, στην οποία θα δίδασκε. «Τη θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια. Εγώ την έστειλα στη σχολή και ρώτησα τον ιδιοκτήτη αν μπορεί να κάνει και κάτι με τα δίδακτρα. Εγώ έκανα γύρω στα 4 μαθήματα στη σχολη. Όλα αυτά που λέγονται για γάμους τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Αυτά που είπε ένας φίλος της ότι περίμεναν απ’ έξω στο θέατρο να πει για το γάμο, τα άκουσα πρώτη φορά εδώ» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου. Μου ζητούσε να τη σηκώνω στο μάθημα. Θεωρούσα ότι εκτίθεμαι και δεν μου άρεσε. Προσπαθούσα με ευγενικό τρόπο να της πως να μην το κάνει. Μιλούσα με τα αλλά παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγούμενου. Αν και το καμαρίνι της μητέρας της ήταν στον κάτω όροφο, έκοβε βόλτες πάνω. Ήταν ενοχλητικό. Δεν είχε λόγο να είναι εκεί. Απαντούσε σε συναδέλφους με προκλητικότητα. "Έχω τη μαμά μου εδώ. Μπορώ να έρχομαι". Κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα και είπα ως γενικότητα ότι δεν θα ήθελα να έρχονται άνθρωποι ξένοι στο θέατρο».

Πέτρος Φιλιππίδης: Το ξέσπασμα για την Τουμασάτου

«Θα μου πει η κυρία Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κ.λπ Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστειλνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στην Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν, κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…», είπε έντονα φορτισμένος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Όσα αυτοκίνητα και να είχα εγώ δεν βίαζα, δεν τους βγαίνει…Ακούστηκε ότι είχα ένα αυτοκίνητο τόσο διαστημικό που δεν μπορούσε να βρει το πόμολο της πόρτας να ανοίξει..Έρχεται η κυρία Παπούλια και λέει αυτά που λέει. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Την ενδιέφερε πολύ η δουλειά που της είχα προτείνει, θα την σκηνοθετούσα.
Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχει δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.