ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αίτημα διαβίβασης των πρακτικών της δίκης για εισαγγελική έρευνα για την κατάθεση Διαμαντή

Αίτημα διαβίβασης των πρακτικών της δίκης για εισαγγελική έρευνα για την κατάθεση Διαμαντή

Την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζήτησε η εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή, προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα ανέφερε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κτλ…είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων της πλευράς Παππά, κάνοντας αρκετές υποσημειώσεις. Για το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε ως ένσταση από την πλευρά του Νίκου Παππά, ανέφερε: «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει μα σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωης αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κ. Σμυρλή σημείωσε: «δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Γραφολογική εξέταση

Νωρίτερα, ο συνήγορος του επιχειρηματία Άγγελος Καραχάλιος προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της εξ απόρρητων του Χρήστου Καλογρίτσα, όσο και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

«Η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπούρη, διακεκριμένη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος. Κατά την ίδια, ούτε τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο εμφανίζουν διάσπαση, ενώ υπάρχει συνοχή των συνομιλιών, όποτε κατά τη γραφολόγο δεν έχουν υποστεί αλλοίωση.