ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μυστήριο με λογαριασμό στο Twitter που μεταδίδει μέσα από το δικαστήριο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μυστήριο με λογαριασμό στο Twitter που μεταδίδει μέσα από το δικαστήριο
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Συνεχίζεται σήμερα (24/2) η δίκη για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Δικαστήριο χθες αποφάσισε την παράταση της φυλάκισης της κατηγορουμένης για άλλους 6 μήνες, ενώ η 34χρονη δικάζεται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται επίσης στο δικαστήριο για να παρακολουθεί τη δίκη, καθισμένος στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Εντύπωση αλλά και ερωτήματα έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ένας λογαριασμός στο Twitter ο οποίος μεταδίδει όσα συμβαίνου στη δίκη μέσα από την αίθουσα. Παράλληλα, κυκλοφορούν φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα, στις οποίες φαίνεται η Ρούλα Πισπιρίγκου κοιτάζει τον Μάνο Δασκαλάκη ενώ εκείνος κοιτάζει το κινητό του.

Δημοσιογράφος του Alpha ανέφερε χθες πως «μυστηριώδης» χρήστης του Twitter βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία και μεταδίδει με αναρτήσεις του τα όσα συμβαίνουν.

Όπως μπορεί να δει ο καθένας, ο εν λόγω λογαριασμός κάνει αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο με όσα λέγονται μέσα στη δίκη. Αυτή την ώρα μεταδίδει τις ερωτήσεις του συνηγόρου της 34χρονης, Αλέξη Κούγια, προς μια γιατρό που καταθέτει.

«Εικάζω, χωρίς να μπορώ να πω κάτι παραπάνω, ότι είναι μια κυρία που δηλώνει φίλη της κατηγορούμενης και την οποία έχουμε συναντήσει από την αρχή της διαδικασίας μέσα στη δικαστική αίθουσα να έχει σύντομες συνομιλίες με την κατηγορούμενη. Η ίδια έχει δηλώσει ότι είναι φίλη της, όταν τη ρωτήσαμε, δεν θέλησε, ωστόσο, να δώσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετικά με την ταυτότητά της. Σήμερα, μάλιστα, αποχώρησε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Και προσέθεσε: «Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter δημιουργήθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή όταν ξεκίνησε και η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας. Έχει 49 ακόλουθους, που είναι στην πλειοψηφία τους λογαριασμοί χωρίς πραγματικό όνομα χρήστη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λογαριασμοί που στο Twitter τάσσονται υπέρ της κατηγορούμενης».

Σχετικές ειδήσεις