ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα Ιωνία: Το «κλειδί» για να συλλάβουν τους «Lions» οι αστυνομικοί

Νέα Ιωνία, πυροβολισμοί
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Οι δύο συμμορίες που βρέθηκαν αντιμέτωπες στη Νέα Ιωνία αποτελούνται από τουλάχιστον 10 μέλη αλβανικής καταγωγής με βαρύ ποινικό παρελθόν που ελέγχουν γνωστό κλαμπ στα Σεπόλια

Μαστροποί, σωματοφύλακες γνωστών τράπερς, μπράβοι της νύχτας. Αυτοί είναι οι σκληροί κακοποιοί που βρίσκονται πίσω από την άγρια επίθεση στη Νέα Ιωνία με θύμα τον ανυποψίαστο 39χρονο θαμώνα της καφετέριας.

Οι δύο συμμορίες που βρέθηκαν αντιμέτωπες στη Νέα Ιωνία αποτελούνται από τουλάχιστον 10 μέλη αλβανικής καταγωγής με βαρύ ποινικό παρελθόν που ελέγχουν γνωστό κλαμπ στα Σεπόλια.

Μηχανές μεγάλου κυβισμού, χρυσές αλυσίδες, τατουάζ με λιοντάρια, επεισόδια μέσα σε μαγαζιά. Αυτή ήταν η ζωή που διαφήμιζαν τα μέλη της συμμορίας των Αλβανών. Μάλιστα, οι Αλβανοί φέρονται να διακινούν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, έχουν απασχολήσει ακόμη για υποθέσεις trafficking και προστασίας στα μαγαζιά.

Οι χειρονομίες της συμμορίας από τα Σεπόλια

Το σήμα κατατεθέν τους είναι η κίνηση με τον αντίχειρα στον λαιμό που αναπαριστά μια… φονική μαχαιριά. Βασικά μέλη της συμμορίας είναι 4 με 5 άτομα, τα οποία έχουν και διασυνδέσεις με ομοεθνείς τους φυλακισμένους ποινικούς σε πολλές φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, που όπως ακούγεται σε βίντεο κλιπ που έχουν αναρτήσει οι ίδιοι στο YouTube με χαρακτηριστική φράση «κάποιοι πρέπει να φύγουν», εμφανίζεται πίσω στο 2013 – 2014 όταν μέλη της προέβαιναν σε κλοπές και πουλούσαν «προστασία» σε μαγαζιά και οίκους ανοχής.

Μάλιστα, μέσα σε βίντεο κλιπ παραδέχονται εμμέσως τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα επεισόδια με όπλα, μολότοφ και φωτιές.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, οι «Lions» όπως αυτοαποκαλούνταν επέκτειναν την δράση τους και σε νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος.

Τι εξετάζουν οι Αρχές για τους Αλβανούς στη Νέα Ιωνία

Αυτό που περιμένουν οι αστυνομικοί είναι τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το DNA που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι κακοποιοί μετά την διαφυγή τους από την καφετέρια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα αποτελέσματα θα «ρίξουν φως» στη δράση των δραστών και ειδικότερα εάν και σε ποιες άλλες εγκληματικές ενέργειες μπορεί να εμπλέκονται.