ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αδιαθεσία την ώρα της δίκης και η κατάθεση «κλειδί» της παιδιάτρου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αδιαθεσία την ώρα της δίκης και η κατάθεση «κλειδί» της παιδιάτρου
Intime / φωτογραφία αρχείου

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά τη διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο μέσα από τη δικαστική αίθουσα. Τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε η παιδίατρος από το Καραμανδάνειο, που κατέθετε σήμερα.

 

Η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις γιατρών.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου πέρα από την κατηγορούμενη ήταν και ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος καθόταν ήσυχος στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Από φωτογραφίες που διέρρευσαν μέσα από το δικαστήριο φαίνεται η Πισπιρίγκου να κοιτάζει τον Δασκαλάκη, ενώ εκείνος κοιτάζει το κινητό του. Για τις εν λόγω φωτογραφίες διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της δίκης, η 34χρονη φέρεται να ένιωσε αδιαθεσία και βγήκε από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο χθες (23/2) αποφάσισε την παράταση της φυλάκισης της κατηγορουμένης για άλλους 6 μήνες.

Η κατάθεση «κλειδί» της παιδιάτρου

Τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου αποτύπωσε με την κατάθεσή της η παιδίατρος Μένια Γράψα που εξέτασε στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου, τον Απρίλιο του 2021, την 9χρονη Τζωρτζίνα, που εισήχθη με σπασμούς.

Η παιδίατρος ανέφερε ότι σε σχέση με την ώρα που δήλωσε η 34χρονη ότι ξεκίνησαν οι σπασμοί της Τζωρτζίνας, η Πισπιρίγκου καθυστέρησε να την φέρει το νοσοκομείο.

«Όταν έβλεπα το παιδί, δεν ήξερα το ιστορικό της οικογένειας. Την είδα μεταξύ 09:30 και 09:50. Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται, έχοντας κάνει διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του», είπε η μάρτυρας.

Όπως εξήγησε, αυτή η περιγραφή δεν την έπεισε ότι πρόκειται για σπασμούς, αλλά πιθανολόγησε δηλητηρίαση από χάπια. «Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε περίπου στις 5:30», ανέφερε.

Πρόεδρος: Ποια είναι η συνήθης αντίδραση των γονιών σε αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί παιδιά και γιατρούς. Οι γονείς αμέσως βουτάνε τα παιδιά και έρχονται αμέσως στο νοσοκομείο.

Η παιδίατρος τόνισε πως οι εξετάσεις του παιδιού ήταν φυσιολογικές. «Οι σφίξεις του παιδιού, το οξυγόνο του και η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογικά. Η μητέρα μας είπε για σπασμούς. Μας είπε ότι τα ματάκια της ήταν ανοιχτά και ότι της είπε "μαμά τρέμω, δεν μπορώ να σταματήσω". Πυρετό δεν είχε και σκέφτηκα κάποια δηλητηρίαση από φάρμακο. Ρώτησα αν υπήρχαν χάπια στο σπίτι και μου είπε "ναι, αντιεπηλιπτικά" γιατί είχε κάποιο ισχαιμικό» επέμεινε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια λέτε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 5:30 και εσείς είδατε το παιδί στις 9:30. Ρωτήσατε τη μητέρα γιατί ήρθαν στις 09:00;

Μάρτυρας: Όχι. Οι σπασμοί τρομοκρατούν τους γονείς ακόμη και μας τους γιατρούς.

Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε έναν τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

Προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή φωτογραφιών μέσα από το δικαστήριο

Προκαταρκτική έρευνα άνοιξε άμεσα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών έπειτα από τη δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη.

Ήδη δόθηκε παραγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ένας λογαριασμός στο Twitter ο οποίος μεταδίδει όσα συμβαίνουν στη δίκη μέσα από την αίθουσα. Παράλληλα, κυκλοφορούν φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα.

Δημοσιογράφος του Alpha ανέφερε χθες πως «μυστηριώδης» χρήστης του Twitter βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία και μεταδίδει με αναρτήσεις του τα όσα συμβαίνουν.

O εν λόγω λογαριασμός κάνει αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο με όσα λέγονται μέσα στη δίκη. Σήμερα, συγκεκριμένα, μετέδιδε τις ερωτήσεις του συνηγόρου της 34χρονης, Αλέξη Κούγια, προς μια γιατρό που κατέθετε.

«Εικάζω, χωρίς να μπορώ να πω κάτι παραπάνω, ότι είναι μια κυρία που δηλώνει φίλη της κατηγορούμενης και την οποία έχουμε συναντήσει από την αρχή της διαδικασίας μέσα στη δικαστική αίθουσα να έχει σύντομες συνομιλίες με την κατηγορούμενη. Η ίδια έχει δηλώσει ότι είναι φίλη της, όταν τη ρωτήσαμε, δεν θέλησε, ωστόσο, να δώσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετικά με την ταυτότητά της. Σήμερα, μάλιστα, αποχώρησε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Και προσέθεσε: «Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter δημιουργήθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή όταν ξεκίνησε και η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας. Έχει 49 ακόλουθους, που είναι στην πλειοψηφία τους λογαριασμοί χωρίς πραγματικό όνομα χρήστη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λογαριασμοί που στο Twitter τάσσονται υπέρ της κατηγορούμενης».

Σχετικές ειδήσεις