ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Στην Ανακρίτρια ο 62χρονος που πήγε να ανατινάξει το αυτοκίνητο με τα παιδιά του

Θεσσαλονίκη: Στην Ανακρίτρια ο 62χρονος που πήγε να ανατινάξει το αυτοκίνητο με τα παιδιά του
Ο 62χρονος κατηγορούμενος την ώρα που εισέρχεται στο γραφείο της Ανακρίτριας.
InTime / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ο 62χρονος απόστρατος που το βράδυ της Κυριακής κλειδώθηκε στο αυτοκίνητό του με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του, πέρασε το κατώφλι της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας το πρωί της Πέμπτης (23/3).

Στην 5η Τακτική Ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ο 62χρονος ο οποίος το βράδυ της περασμένης Κυριακής κλειδώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με τα δύο δίδυμα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών, και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου με σκοπό να ανατινάξει το όχημα.

Ο 62χρονος, απόστρατος, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Με σκυμμένο κεφάλι, φορώντας μάσκα και κουκούλα, ο 62χρονος λίγο μετά τις 11:30 οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στις προσπάθειες των δημοσιογράφων να του αποσπάσουν δηλώσεις, παρέμεινε αμίλητος και έκανε προσπάθεια να αποφύγει τα μικρόφωνα.

62xronos1.jpg
Αμίλητος, με σκυμμένο κεφάλι, μπήκε στο γραφείο της Ανακρίτριας ο 62χρονος.InTime / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο αδερφός των διδύμων προσπάθησε να σπάσει τα τζάμια για να τα σώσει

Στις αγωνιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου στο οποίο είχε κλειδωθεί ο 62χρονος με τα δύο του παιδιά συμμετείχε και ένας από τους μεγαλύτερους γιους του.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, o απόστρατος της Αεροπορίας εκτός από τα δίδυμα παιδιά που κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει, έχει ακόμα δυο γιούς, μεγαλύτερης ηλικίας, από προηγούμενο γάμο.

Όπως φαίνεται, ο ένας από τους δυο γιούς του ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και έτρεξε στο σημείο όπου ο πατέρας του κλείστηκε με τα 2,5 ετών παιδιά και άνοιξε την φιάλη υγραερίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο γιος του 62χρονου προσπαθούσε να σπάσει και ο ίδιος τα τζάμια του αυτοκινήτου με ένα κράνος, καθώς στο σημείο έφτασε με δίκυκλο.

Όταν κατάφεραν τελικά να σπάσουν οι αστυνομικοί το παρμπρίζ και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες, το ένα το παιδί πήρε στα χέρια του ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης και το δεύτερο ο αδελφός τους. Άμεσα να έβαλαν στο σπίτι και ανέμεναν να δουν ότι αντιδράνε και έχουν τις αισθήσεις τους.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, ο Λεωνίδας Σαραβάς, απομάκρυνε τον 62χρονο από το αυτοκίνητο για να τον αποτρέψει από κάθε πιθανή ενέργεια που ίσως προκαλούσε έκρηξη στο σημείο.