ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός που έσωσε τα δίδυμα περιγράφει τις δραματικές στιγμές

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός που έσωσε τα δίδυμα περιγράφει τις δραματικές στιγμές

Συγκλονίζει ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης μιλώντας για το πρωτοφανές περιστατικό με τον πατέρα που ήθελε να αυτοκτονήσει μαζί με τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη

Ένας από τους δύο αστυνομικούς που έσωσαν την ύστατη στιγμή τα δίδυμα που είχε κλειδώσει στο αυτοκίνητο ο πατέρας τους στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκη με σκοπό να το ανατινάξει, περιέγραψε καρέ-καρέ τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε για να αποφευχθεί η τραγωδία.

Μιλώντας για το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης τόνισε ότι έφτασε στην περιοχή μαζί με τον συνάδελφο του προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

«Ενημερωθήκαμε από το κέντρο άμεσης δράσης για ένα επεισόδιο οικογενειακής βίας. Ήμασταν ψυλλιασμένοι και προετοιμασμένοι. Είδαμε ένα όχημα στο οποίο ήταν κλειδωμένες οι πόρτες», περιέγραψε αρχικά.

Μέσα σε αυτό είδαν τον 62χρονο απόστρατο της Αεροπορίας, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ενώ τα παιδιά, μόλις 2,5 ετών, είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Ενώ δεν γνώριζαν σχετικά με τη φιάλη υγραερίου που είχε ανοίξει ο δράστης.

«Ο πατέρας ηταν ημιλιπόθυμος και τα παιδάκια δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Υπήρχε ντονη μυρωδιά αερίου για το οποίο δεν ήμασταν σίγουροι από που προέρχεται» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Μάλιστα, ο πατέρας όπως δήλωσε ο αστυνομικός, είχε βγάλει σωληνάκι από το παράθυρο για να αναπνέει και στην εξοχή του παραθύρου είχε προσαρμόσει δύο πετσέτες για να είναι φραγμένο. Επίσης είχε δίπλα του αναπτήρες. «Ενδεχομένως να ήθελε να διατηρήσει τις αισθήσεις του μέχρι να προκαλέσει έκρηξη», εκτίμησε ο αστυνομικός.

Έπειτα οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη με τον χρόνο όπως είπε για να αποκτήσουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο και να βγάλουν από αυτό τα παιδιά. «Όταν μετά από πάρα πολλές προσπάθειες ανοίξαμε το μπροστινό παρμπρίζ με μια τσάπα που μας έδωσε η σύζυγος του ξεπρόβαλε ένας πίδακας αερίου που μας ήρθε και στα μάτια. Έπειτα μαζί με έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο σημείο και μας βοήθησε μπορέσαμε πιο γρήγορα να απασφαλίσουμε τις πόρτες και να απεγκλωβίσουμε τα παιδιά»

Το ένα κοριτσάκι το πήρε ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης στα χέρια του και το άλλο παιδί ο περασταικός που βρέθηκε στο σημείο και τους βοήθησε.

Σχετικές ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: «Είχαν έντονες διαφωνίες - Ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία», είπε φίλος του πατέρα

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν χάπια στο αυτοκίνητο του 62χρονου - Πώς σώθηκαν τελευταία στιγμή τα δίδυμα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η θεία της μητέρας των διδύμων - «Πήγε να πνίξει και την ανιψιά μου»