ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μαγνησία: Ξυλοκόπησε άγρια την κόρη του γιατί ασπάστηκε τον ισλαμισμό και φόρεσε μαντήλα

Μαγνησία: Ξυλοκόπησε άγρια την κόρη του γιατί ασπάστηκε τον ισλαμισμό και φόρεσε μαντήλα

Θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα της έπεσε το απόγευμα της Κυριακής (23/4) μία 23χρονη στο Βόλο μετά την απόφασή της να γίνει μουσουλμάνα και να βάλει μαντήλα.

Ο 50χρονος πατέρας της και υπήκοος Αλβανίας χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά στο πρόσωπο τη νεαρή, όπως και τη σύζυγό του που μπήκε στη μέση να τους χωρίσει.

Στο Δικαστήριο έγινε γνωστό ότι εδώ και χρόνια ο κατηγορούμενος έχει βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί στις δύο γυναίκες.

Στη φυλακή ο 50χρονος

Ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, όπου εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος στο άκουσμα της απόφασης έκλαψε και δήλωσε ότι δεν θα πειράξει ξανά κανέναν. Η κοπέλα που υπέστη επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τον πατέρα της έχει τελειώσει βιοϊατρική στην Αγγλία και εργάζεται σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου που σπούδασε.

Πώς έγινε το άγριο επεισόδιο

Τα προβλήματα ξεκίνησαν το Σάββατο (22/4) όταν ο 50χρονος πήγε στο ΚΤΕΛ να πάρει την κόρη του που ήρθε από την Αγγλία, την είδε να φοράει μαντήλα, αλλά δεν έκανε σκηνή, παρά της έκανε νόημα να τη βγάλει. Η ίδια του είπε ότι αν δεν τη δέχεται όπως είναι θα φύγει, για να επιστρέψει ξανά στην Αγγλία.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με χτυπημένο το αριστερό μάτι και κολάρο στον λαιμό, εμφανώς θύμα ξυλοδαρμού, ο πατέρας της ήταν επιθετικός από την προηγούμενη μέρα και της έλεγε ότι αν δεν βγάλει τη μαντήλα θα της τη βγάλει με το ζόρι, ενώ της είπε ότι έχει χάσει τα μυαλά της επειδή αλλάζει θρησκεία και ότι έχει πάρει τον δρόμο του… διαβόλου.

Την Κυριακή κι ενώ η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι και περίμενε επισκέψεις, η 23χρονη φόρεσε τη μαντήλα ξανά, επειδή θα έμπαινε ξένος κόσμος στο σπίτι και κάποια στιγμή βγήκε στη βεράντα. Η μάρτυρας είπε ότι επειδή ο κατηγορούμενος της είπε ότι η μαντίλα είναι ντροπή και η ίδια απάντησε ότι ντροπή για την οικογένειά είναι ο ίδιος και ντροπή είναι που δεν τον έβαλε στη φυλακή, με τόσα που έχει κάνει.

Μητέρα και κόρη ζούσαν υπό τον τρόμο του 50χρονου

Η μητέρα στην κατάθεσή της ανέφερε ότι πρώτα ήθελε να σκοτώσει εκείνη ο σύζυγός της και μετά το παιδί και έτσι ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες, αφού ο ίδιος ήταν αρκετά βίαιος και χτυπούσε συνέχεια την ίδια και τα παιδιά τους. «Έχεις πάρει τον δρόμο του διαβόλου» φώναζε ο πατέρας στην 24χρονη αιμόφυρτη κόρη του, ενώ ο ίδιος είναι άθεος, αλλά τηρεί τα έθιμα της χριστιανικής κοινότητα όπου ζει.

«Στο σπίτι φώναζε πως οι μουσουλμάνοι είναι άρρωστοι και δεν άφηνε περιθώριο να του εξηγήσω πως είναι δικαίωμά μου να αναζητώ, να ερευνώ τις θρησκείες και να παίρνω αποφάσεις. Είμαι έτσι κι αλλιώς κατά της εμφάνισης γυμνών σημείων του σώματος», είπε η 24χρονη σύμφωνα με το gegonotanews .

«Με χτυπούσε χωρίς έλεος. Δεν συγκινήθηκε, δεν μετάνιωσε. Φώναζα βοήθεια και όσο με χτυπούσε είχε στα μάτια του μια ζωώδη χαρά. Το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως εάν με ξαναχτυπούσε θα τον καταγγείλω», πρόσθεσε. «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον πατέρα μου», ανέφερε και αρνήθηκε όταν της προτάθηκε από την εισαγγελέα να δεχθεί διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης.

Από τη μεριά του ο 50χρονος στην κατάθεσή του, άφησε να εννοηθεί πως παλεύει τόσα χρόνια για τα παιδιά του και αγωνίζεται με λίγα χρήματα να τα βγάλει πέρα, θεωρώντας πως θα έπρεπε να υπακούν όλοι στις εντολές του γιατί τους συντηρεί.

«Στα νεύρα μου επάνω έγιναν όλα γιατί έχω και βαρύ χέρι. Δεν θα ακουμπήσω ξανά ούτε τρίχα από τα μαλλιά τους, δεν θα πειράξω ούτε μύγα», είπε ζητώντας συγγνώμη.

Η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης στον κατηγορούμενο. Τον χαρακτήρισε άνθρωπο βίαιο, χωρίς ηθικούς φραγμούς και χωρίς αγάπη για την οικογένειά του. Ο 50χρονος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και τρεις μήνες χωρίς αναστολή.

Ο 50χρονος έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη μέχρι να τον οδηγήσουν οι αστυνομικοί στα κρατητήρια για μεταγωγή στην φυλακή.