ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Υπάρχουν 4 φερόμενοι ως δράστες για τη δολοφονία του» - Μυστήριο με τη Ferrari

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Υπάρχουν 4 φερόμενοι ως δράστες για τη δολοφονία του» - Μυστήριο με τη Ferrari

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ - Όλη η αλήθεια για τη Ferrari - «Υπάρχουν 4 φερόμενοι ως δράστες για τη δολοφονία του», λέει ο δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του

Στον ανακριτή έφτασαν τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δύο συλληφθέντες, 40 και 48 ετών, πρόκειται να αρνηθούν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο περιστατικό και θα ισχυριστούν πως είναι αθώοι, όπως έχουν δηλώσει κατά τις προηγούμενες ημέρες μέσα από τα κρατητήρια.

Για την υπόθεση, ο δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Σπύρος Χαριτάτος, μιλώντας στην κάμερα του Alpha ανέφερε ότι: «Υπάρχουν 4 φερόμενοι ως δράστες για τη δολοφονία του».

Και πρόσθεσε ότι: «Οι Αρχές παρακολουθούσαν παράνομα του τηλέφωνό του».

Δείτε το βίντεο:

Μυστήριο με τη Ferrari του 40χρονου κατηγορούμενου

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι ακριβές συνήθειες του 40 χρονου κατηγορούμενου. Ειδικότερα, η κόκκινη Ferrari του 40χρονου που παρουσιάστηκε σήμερα μαζί με τον αδερφό του ενώπιον του ανακριτή για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι λίγους μήνες μετά, είναι ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ των στοιχείων που συλλέγουν και αξιολογούν οι Αρχές.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η συγκεκριμένη Ferrari αγοράστηκε αρχές του χρόνου, από εταιρεία αυτοκινήτων που διατηρούσε επιχειρηματίας ο οποίος δολοφονήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2022.

Τι αναζητούν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί αναζητούν απάντηση στο πώς αυτό το ακριβό αυτοκίνητο έφτασε στα χέρια του 40χρονου κατηγορούμενο και μάλιστα, λίγους μήνες μετά την εκτέλεση του ιδιοκτήτη του. Το αυτοκίνητο μάλιστα, φαίνεται πως δεν άλλαξε μόνο χέρια αλλά και πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια του 40χρονου μετά από συνεννόηση με τη χήρα του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε, με μία συμφωνία που έγινε μεταξύ τους και σε τιμή που κυμαίνεται από 10 έως 50.000 ευρώ, τα οποία ο 40χρονος θα εξοφλούσε όταν και όποτε μπορούσε.

Το περίεργο είναι ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας τον οποίο άγνωστοι, που επέβαιναν σε ένα βανάκι, γάζωσαν με καλάσνικοφ, είχε αφήσει πίσω του δυσθεώρητα χρέη, με την χήρα να προσπαθεί, μετά τον θάνατό του, να διαχειριστεί, αλλά παρ’ όλα αυτά, επέλεξε σχεδόν να «χαρίσει» τη Ferrari στον 40χρονο.

Οι «ακριβές» συνήθειες του 40χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασταυρωθούν οι πηγές εσόδων του και εάν αυτές δικαιολογούν αυτές τις ασυνήθιστες αγορές.

Άλλωστε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος δεν κυκλοφορούσε μόνο με αυτή τη Ferrari αλλά και με άλλα πέντε πολυτελέστατα και γρήγορα αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο:

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο μεν 40χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρισκόταν στον Ασπρόπυργο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, ενώ ο 48χρονος αδερφός του θα ισχυριστεί ότι ήταν στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους.

Στο στόχαστρο τα ραντεβού των συλληφθέντων σε καφετέριες στην Αττική

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο δύο καφετέριες όπου γίνονταν ραντεβού των εμπλεκομένων μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι καφετέριες αυτές βρίσκονται στις περιοχές του Ζωγράφου και της Ελευσίνας, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να έχει μερίδιο στο κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως και στις δύο καφετέριες οι συλληφθέντες είχαν αρκετές επαφές με άτομα που όλα δείχνουν πως θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα την ΕΛ.ΑΣ., με τις εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ να αναμένονται να είναι ραγδαίες.

Πάντως οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν ξεθολώσει το τοπίο για τα τέσσερα άτομα που φέρεται να συμμετείχαν ενεργά στη δολοφονία του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Εκτός από τα δύο αδέρφια που έχουν συλληφθεί, για τους οποίους δεν έχει διαπιστωθεί ακριβώς ο ρόλος τους στη δολοφονία, υπάρχουν άλλα δύο πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με τη δικογραφία θεωρείται πως βρίσκονταν στην περιοχή την ημέρα της δολοφονίας, αλλά δεν έχουν εκδοθεί εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι αναμένεται να κληθούν κι άλλα άτομα για να καταθέσουν στις Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις