ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η παρακολούθηση από την ΕΥΠ, η εμπλοκή της Greek Mafia και οι νέες συλλήψεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η παρακολούθηση από την ΕΥΠ, η εμπλοκή της Greek Mafia και οι νέες συλλήψεις

Οι δύο συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ θα απολογηθούν στον ανακριτή - Ποια είναι τα νέα στοιχεία 

Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας, ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ το διάστημα των ετών 2016 – 2017.

«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν μόνο τρεις από αυτούς να παρακολουθούνται από εδώ και στο εξής», είπε στο MEGA η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αρχικά η ΕΥΠ παρακολουθούσε περίπου 30 άτομα για υπόθεση της Greek Mafia, ωστόσο στη συνέχεια ζήτησε να συνεχιστεί η παρακολούθηση τριών μόνο ατόμων, ενός πρώην αστυνομικού, ενός ποινικού και του Γιώργου Καραϊβάζ. «Και οι τρεις είναι πλέον νεκροί», τόνισε η δικηγόρος.

«Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση και το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αυτή η άδεια τελικά. Η παρακολούθηση Καραϊβάζ και των άλλων δύο ήταν παράνομη, γιατί δεν είχε έγκριση από τους δύο εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ», συμπλήρωσε.

Η δικηγόρος υπογράμμισε πως από τη συγκεκριμένη δικογραφία λείπουν περίπου 10.000 συνομιλίες, ενώ ζήτησε από τις ανακριτικές Αρχές να ερευνήσουν τον λόγο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος, αλλά και γιατί χάθηκαν οι συνομιλίες.

«Στη δικογραφία της υπόθεσης της Greek Mafia έχουν αθωωθεί όλοι οι αστυνομικοί», τόνισε η δικηγόρος.

Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν και πάλι σήμερα το πρωί, Τετάρτη 3 Απριλίου, τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δύο συλληφθέντες , 40 και 48 ετών, πρόκειται να αρνηθούν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο περιστατικό και θα ισχυριστούν πως είναι αθώοι, όπως έχουν δηλώσει κατά τις προηγούμενες ημέρες μέσα από τα κρατητήρια.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο μεν 40χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρισκόταν στον Ασπρόπυργο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, ενώ ο 48χρονος αδερφός του θα ισχυριστεί ότι ήταν στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, θα ισχυριστούν στον ανακριτή πως εκείνες τις ημέρες μοίραζαν με το λευκό βαν φυλλάδια για τις ανάγκες της εταιρείας, ενώ θα πουν ότι έχουν στην κατοχή τους ημερολόγιο που γράφει τη συγκεκριμένη εργασία, όπως ανέφερε και το MEGA.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα πουν ακόμη ότι υπάρχουν μηνύματα που έχουν στείλει με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας με τα οποία συνεννοούνται για το πώς θα συνεχιστεί το μοίρασμα των φυλλαδίων.

Ακόμη, μία μόνο κάμερα έχει καταγράψει το πέρασμα του λευκού βαν στην οδό Μεγίστης την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Πάντως, την ημέρα της εν ψυχρώ εκτέλεσής του είχε αναφερθεί πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο που είχε συνδεθεί με το έγκλημα και τώρα δεν αναφέρεται πουθενά.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση στο Facebook λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ όπου έγραφαν «Καλή αρχή» θα υποστηρίξουν πως δεν είχε καμία σχέση με τον φόνο, αλλά επρόκειτο για ένα νέο βαν που είχε αποκτήσει η εταιρεία καθαρισμού.

Στο στόχαστρο τα ραντεβού των συλληφθέντων σε καφετέριες στην Αττική

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο δύο καφετέριες όπου γίνονταν ραντεβού των εμπλεκομένων μετα την δολοφονία του δημοσιογράφου

Οι καφετέριες αυτές βρίσκονται στις περιοχές του Ζωγράφου και της Ελευσίνας, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να έχει μερίδιο στο κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως και στις δύο καφετέριες οι συλληφθέντες είχαν αρκετές επαφές με άτομα που όλα δείχνουν πως θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα την ΕΛ.ΑΣ., με τις εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ να αναμένονται να είναι ραγδαίες.

Πάντως οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν ξεθολώσει το τοπίο για τα τέσσερα άτομα που φέρεται να συμμετείχαν ενεργά στη δολοφονία του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Εκτός από τα δύο αδέρφια που έχουν συλληφθεί, για τους οποίους δεν έχει διαπιστωθεί ακριβώς ο ρόλος τους στη δολοφονία, υπάρχουν άλλα δύο πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με τη δικογραφία θεωρείται πως βρίσκονταν στην περιοχή την ημέρα της δολοφονίας, αλλά δεν έχουν εκδοθεί εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι αναμένεται να κληθούν κι άλλα άτομα για να καταθέσουν στις Αρχές.

Έρχονται τρεις νέες συλλήψεις

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να «δέσουν» με απτά αποδεικτικά στοιχεία όλα τα άτομα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και τον ηθικό αυτουργό. Η σύλληψη των δύο αδερφών ήταν αποτέλεσμα πολύ προσεκτικής έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, περισσότερα από 300 βίντεο από κάμερες αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να καταλήξουν οι αστυνομικοί στα οχήματα των δραστών και στο δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά τη δολοφονία.

Σημαντικά στοιχεία, όμως, προέκυψαν και από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων. Οι αστυνομικοί παράλληλα με την υπόθεση Καραϊβάζ έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες που χαρακτηρίζονται συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο της εξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Μία από τις δολοφονίες που εξετάζουν και πάλι μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών είναι αυτή με θύμα ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε και στο παρελθόν οι δυο τους είχαν ελεγχθεί από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σταματήσει σε μπλόκο το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Ακούγεται ότι θα έχουμε τρεις νέες συλλήψεις»

Από την πλευρά της, πάντως, η δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι θα γίνουν τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και επεσήμανε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός.

Σχετικές ειδήσεις