ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR: Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ 50ΧΡΟΝΗΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑΣ - ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απάτη-μαμούθ από ινστιτούτο ομορφιάς: Απέσπασαν από θύμα 50.000 ευρώ, την έστειλαν στον ψυχίατρο

Απάτη-μαμούθ από ινστιτούτο ομορφιάς: Απέσπασαν από θύμα 50.000 ευρώ, την έστειλαν στον ψυχίατρο

Το όνειρο της αισθητικής βελτίωσης του προσώπου της έγινε ένας εφιάλτης, για μια ανυποψίαστη 50χρονη γυναίκα, η οποία έκανε το λάθος να εμπιστευθεί ένα ινστιτούτο ομορφιάς για τις υπηρεσίες του. Εφιάλτης δίχως τέλος σε οικονομικό, σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας, ο οποίος ήδη παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.  

Την καριέρα, την εμφάνιση και τελικά τη ζωή της, είδε να καταστρέφονται μια 50χρονη, επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων, στον απόηχο της απόφασής της να επισκεφτεί ένα πολύ γνωστό ινστιτούτο ομορφιάς. Συν τοις άλλοις, η γυναίκα έχασε ένα τεράστιο ποσό, που αγγίζει τις 50.000 ευρώ, καθώς έπεσε θύμα της καλοστημένης και προσεχτικά οργανωμένης απάτης, την οποία δεν μπόρεσε να αντιληφθεί εξ’ αρχής.

Το θέμα είναι, πόσα ακόμα μπορεί να είναι τα θύματα -και μάλλον είναι πάρα πολλά- τα οποία με την υπόσχεση της «αιώνιας ομορφιάς», εξαναγκάζονται τελικά με διάφορες πιεστικές, ψυχολογικές μεθόδους, να καταβάλλουν μεγάλα ποσά στο εν λόγω ινστιτούτο, και το αποτέλεσμα όχι απλά να μην είναι το αναμενόμενο, αλλά ουσιαστικά να κινδυνεύει πια και η υγεία τους! Και, κυρίως, η ψυχολογία τους…

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με το θύμα και τη νομική του εκπροσώπηση, ενώ σημειώνεται ότι για την υπόθεση επενέβη ψυχίατρος για να αποσοβηθούν τα χειρότερα, και μετατραπεί η εξοργιστική αυτή υπόθεση εξαπάτησης σε… τραγωδία.

Πλέον, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς ο εισαγγελέας, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά της γυναίκας, μάλλον… «έφριξε» και ο ίδιος και σε χρόνο-ρεκόρ ελάχιστων εβδομάδων, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Το ινστιτούτο πια είναι υπόλογο για σοβαρά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, όπως απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία και σωματική βλάβη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η 50χρονη γυναίκα συμφώνησε να προχωρήσει σε θεραπεία προσώπου 6 συνεδριών κόστους 1.000 ευρώ. Οι έξι έγιναν… μία και κάπου εκεί άρχισε ο εφιάλτης.

Περιγράφει η ίδια στη μήνυσή της:

«Η (…) με ιδιαίτερη επιδεξιότητα και υπομονή και αφού εξήρε κατ’ επανάληψη την όμορφη και επιβλητική παρουσία μου, τα υποτιθέμενα συγκλονιστικά χαρακτηριστικά του προσώπου μου, αλλά και τη δημόσια έκθεσή μου λόγω των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, με έπεισε να συμφωνήσω καταρχάς σε μία επιπρόσθετη θεραπεία προσώπου, όπως και έγινε. Η (…) με φορτικότητα και πειθώ συνέχιζε να επαινεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου και ότι αν αποφάσιζα να περιποιηθώ τον εαυτό μου λίγο περισσότερο θα ένιωθα πιο όμορφη και πιο ανανεωμένη από ποτέ»…

Οι ψυχολογικές μέθοδοι πειθούς, τα συνεχή ραντεβού με διαφορετικά στελέχη της εταιρείας κάθε φορά, η… «εξατομίκευση» των υποτιθέμενων αναγκών της πελάτισσας (π.χ. «έρχεστε σε επαφή με πολύ νέο κόσμο, θα πρέπει να δείχνετε κι εσείς νεότεροι») φέρνουν αποτέλεσμα…

Οι «προσφορές» συνεχίζονται, το θύμα της απάτης πια έχει μπει σε έναν κυκεώνα από τον οποίο δεν μπορεί να βγει -φυσικά ευθύνεται και η ίδια για αυτό- και τελικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους καταβάλλει περίπου 50.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό, έλαβε υπηρεσίες που δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1/3. Και το χειρότερο, είναι ότι τελικά έπαθε σοβαρή, αλλά προσωρινή, βλάβη στο πρόσωπο από αυτές.

«Προνομιακά» προγράμματα δια βίου περιποίησης -δηλαδή για 30 χρόνια-, «έξτρα δωρεάν θεραπείες» και… πολλά άλλα που προσφέρονταν, πάντα με την απαιτούμενη «φορτικότητα και επιμονή».

«Μάλιστα, η κα (…) για να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις μου, κοστολόγησε μπροστά μου τις υποτιθέμενες παροχές αισθητικής και ιατρικής θεραπείας για το διάστημα αυτό των 30 ετών και κατέληξε ότι, χωρίς την κάρτα (…) θα πρέπει να καταβάλει κάποιος το ποσό των 300.000 χιλιάδων ευρώ, ενώ ως κάτοχος της κάρτας θα προκαταβάλλει για τις ίδιες υπηρεσίες μόνο το ποσό των 20.000 ευρώ και θα έχει εξασφαλισμένες υπηρεσίες και προϊόντα της επιχείρησης για τα επόμενα τριάντα χρόνια!»

Και κάπου εδώ, οι υποψίες του θύματος ότι κάτι δεν πάει καλά, γίνονται εφιάλτης με ορατά τα αποτελέσματα στο πρόσωπό της, το οποίο πήγε για να το φροντίσει και… κατέληξε να μην μπορεί να βγει από το σπίτι, με προσωρινά, ευτυχώς, αποτελέσματα.

Περιγράφει: «Ελάχιστες συνεδρίες έγιναν πρωϊνές ώρες στην διάρκεια της άδειάς μου για τα Χριστούγεννα 2022. Οι συνεδρίες αυτές που αφορούσαν περιποίηση προσώπου – ενέσιμα προϊόντα-περιποίηση σώματος, γινόντουσαν με μεγάλη προχειρότητα και βιασύνη από μη εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς καμία προετοιμασία ή λήψη του ιατρικού μου ιστορικού και κατά συνέπεια χωρίς οδηγίες προφύλαξης, με κίνδυνο της υγείας μου και της σωματικής μου ακεραιότητας.

Συνέπεια όλης αυτής της προχειρότητας και ανευθυνότητας των εγκαλουμένων, ήταν η σοβαρή βλάβη της υγείας μου, όταν μου έγινε αισθητική παρέμβαση με lazer, στο πρόσωπο για αναζωογόνηση κυττάρων και θεραπεία αντιγήρανσης. Η κατάστασή μου ήταν τραγική, όχι μόνο αισθητικά, αλλά κυριολεκτικά για πολλές ημέρες έπινα υγρά και νερό μόνο με καλαμάκι, ενώ είχα απομονωθεί από κάθε κοινωνική και επαγγελματική μου δραστηριότητα».

Το θύμα υπέστη βλάβες στο πρόσωπό της

Το εν λόγω ινστιτούτο αντί να αποζημιώσει ή να ζητήσει συγνώμη για αυτό το αποτέλεσμα σωματικής βλάβης, φρόντισε να «στραγγίξει» ακόμα περισσότερο την πελάτισσα, ζητώντας της κι άλλα χρήματα!

«Μου είπε ότι σε συνεννόηση με την τρίτη των εγκαλουμένων αποφάσισαν ότι η περίπτωσή μου χρήζει άμεσης μικροχειρουργικής επέμβασης (!!) με μια νέα επαναστατική μέθοδο. Μου εξήγησε με μεγάλη πειθώ και σοβαροφάνεια, ότι τα κύτταρά μου είναι γερασμένα και δεν επιδέχονται άλλης αισθητικής ή ιατρικής επέμβασης παρά μόνο αυτής που μου πρότειναν. Σε κατάσταση πανικού και μεγάλης ψυχολογικής αστάθειας, λόγω του προβλήματός μου, δέχθηκα ότι μου πρότειναν ελπίζοντας να λυτρωθώ από τον εφιάλτη που βίωνα… Έτσι παρασυρόμενη από τις απατηλές υποσχέσεις τους μετέφερα άμεσα το ποσό των 1.830 ευρώ. Η παραπάνω επέμβαση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω της εύλογης αμφιβολίας μου, για τυχόν επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης υγείας μου, αλλά οι εγκαλούμενοι ουδέποτε μου επέστρεψαν το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό των 3.300 ευρώ, με την καινοφανή και παράνομη αιτιολογία ότι τάχα έχει «κλειδώσει ο κωδικός » για την συγκεκριμένη πράξη».

Η 50χρονη γυναίκα, ράκος πια, παίρνει αναρρωτική άδεια από την εργασία της και καταλήγει σε ψυχίατρο, για να αντιμετωπίσει «το έντονο και μη διαχειρίσιμο άγχος, τις φοβίες μου και την έλλειψη ψυχοσωματικής ισορροπίας που είχε προκληθεί λόγω των παραπάνω εξελίξεων».

«Υπάρχουν πολλά θύματα ακόμα»

Ο νομικός εκπρόσωπος του θύματος, ο δικηγόρος Αθηνών Δημήτριος Κάντας μίλησε στο Newsbomb.gr για την υπόθεση και το ιστορικό της, δηλώνοντας κι ο ίδιος έκπληκτος, ενώ επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν περιορίζεται στην πελάτισσά του.

«Όταν μου ανέθεσε την υπόθεση η εντολέας μου θεώρησα ότι πρόκειται για ένα τυπικό αγωγικό δικαίωμα της για να διεκδικήσει χρήματα που αχρεωστήτως κατέβαλε στην αντισυμβαλλόμενη της εταιρεία.

Αφού τέθηκαν υπ’ όψιν μου όλα τα έγγραφα, η αλληλογραφία και τα πραγματικά περιστατικά, διαπίστωσα έκπληκτος, ότι η εντολέας μου εμπιστεύθηκε ανεπιφύλακτα το στελεχικό δυναμικό ενός εκ των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων κέντρων αισθητικής, με τραγικές συνέπειες για την εμφάνισή της, την ψυχική της υγεία και τα περιουσιακά της δικαιώματα.

Ο τρόπος προσέγγισής της, η φορτικότητα των τηλεφωνικών και προφορικών συζητήσεων, η επιβολή ψευδεπίγραφων προσφορών και θεραπειών, καταδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση κινείται προφανώς παραπλανητικά και αντιδεοντολογικά απέναντι στο καταναλωτικό κοινό με μοναδικό σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας της αδιαφορώντας αν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των επισκεπτών της.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση η επιχείρηση αυτή (από τις πλέον δημοφιλείς στον χώρο της αισθητικής) για να αποσπάσει το εξωπραγματικό ποσό των 50.000 ευρώ (!!), από την εντολέα μου, μεταχειρίστηκε μεθόδους που συνάδουν σε οργανωμένη παραβατική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση των συναλλασσόμενων μαζί της και την απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους, εν γνώσει τους ότι οι υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις τους είναι ανεδαφικές, ανεφάρμοστες και παράνομες!!

Σας διαβεβαιώνω ότι έχουν υποβληθεί ήδη από την εντολέα μου δύο μηνύσεις κατά των εκπροσώπων και ιδιοκτητών της επιχείρησης για την διάπραξη από αυτούς των αδικημάτων της απάτης, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της υπεξαγωγής εγγράφων και των σωματικών βλαβών, για τα οποία ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και περαιώνεται εντός των ημερών και αναμένεται η παραπομπή των υπαιτίων στο αρμόδιο Ποινικό Δικαστήριο.

Είμαι πεπεισμένος ότι η παραβατική και παραπλανητική αυτή συμπεριφορά της συγκριμένης επιχείρησης (αλλά πιθανά και άλλων παρεμφερών επιχειρήσεων, ως καταγγέλλονται στο διαδίκτυο), έχει εγκλωβίσει και εξουθενώσει οικονομικά δεκάδες συμπολίτες μας που αδυνατούν ή φοβούνται να δημοσιοποιήσουν την περιπέτειά τους αφήνοντας με τον τρόπο αυτό, χώρο και χρόνο στις επιχειρήσεις αυτές να συνεχίζουν της εξαπάτηση των πελατών τους.

Πέραν της συγκεκριμένης περίπτωσης φρονώ ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες και η Εισαγγελία Αθηνών, οφείλουν να επιδείξουν άμεσα αντανακλαστικά και να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες που κατακλύζουν το διαδίκτυο και τον Συνήγορο του Καταναλωτή, να επανεξετάσουν την χορήγηση των αδειών λειτουργίας, να θέτουν αυστηρούς όρους επαναλειτουργίας τους με διαφορετικό νομικό πρόσωπο, να εξαντλήσουν τους προληπτικούς κατ’ ουσίαν ελέγχους για την τήρηση των κανόνων ίδρυσης και λειτουργίας τους, των κανόνων των υγειονομικών διατάξεων, των κανόνων του Κώδικα Ιατρικής δεοντολογίας, των κανόνων του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (έκδοση εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων) και εν γένει για την τήρηση των συναλλακτικών κανόνων που οφείλουν να εφαρμόζουν σε κάθε δραστηριότητά τους».

Σχετικές ειδήσεις