ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Πισπιρίγκου: Απολογείται στις 15 Νοεμβρίου - Απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα Κουγια

Δίκη Πισπιρίγκου: Απολογείται στις 15 Νοεμβρίου - Απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα Κουγια

Η αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει αρχίσει, καθώς το δικαστήριο διέκοψε τη σημερινή συνεδρίαση για τις 15 Νοεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει έπειτα από 73 συνεδριάσεις την απολογία της για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, αίτημα για διακοπή υπέβαλλε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας. «Υποβάλουμε το εξής αίτημα για διακοπή της δίκης για να προσκομιστούν τα αποτελέσματα της εξέτασης αντισωμάτων αίματος και τα αποτελέσματα από τη βιοψία πλευρικού υγρού που λήφθηκε από την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου. Τα αποτελέσματα αυτά θα δείξουν τη σοβαρή λοίμωξη από την οποία έπασχε η Τζωρτζινα» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος εξηγώντας πως τοδικαστήριο διακόπτει για νέες αποδείξεις όταν προκύπτει η ανάγκη. «Αν η υπεράσπιση επιθυμεί να προσκομιστούν, πρέπει να τα φέρει αυτά τα αποτελέσματα να προσκομιστούν ως αναγνωστέα. Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν έχουν προκύψει ούτε αν υπάρχουν, ούτε αν τα έχει ανάγκη το δικαστήριο. Προτείνω την απόρριψη» είπε η εισαγγελική λειτουργός με τον κ. Κούγια να σχολιάζει: «Εδώ το μόνο που μας ενδιαφέρει ειναι άρπα κόλλα πως θα τελειώσει η δίκη».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ομόφωνα με τον πατριό της Ρούλας Πισπιρίγκου να σχολιάζει «ως συνήθως!» και τη μητέρα της να τον σκουντάει για να ηρεμήσει.

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε με νέο αίτημα αυτή τη φορά για κλήση επανεξέτασης του γενετιστή Περικλή Μακρυθανάση υπέβαλλε ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι την ημέρα που κατέθεσε, η υπεράσπιση απουσίαζε και ΔΕΗ τον είχε εξετάσει. «Θέλουμε να μας εξηγήσει αν ο γονιδιακός έλεγχος της Τζωρτζίνας ήταν πλήρης, αλλά και γιατί διενήργησε έλεγχο για αιφνίδιο θάνατο. Είναι ένας μάρτυρας πολύ σημαντικός. Κατά σύμπτωση η υπεράσπισης στερήθηκε την εξέτασή του» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Η πρόεδρος απέρριψε το αίτημα και ο Αλέξης Κούγιας προσέφυγε κατά της απόφασης της προέδρου. «Το ζήτημα δεν είναι αν ο μάρτυρας είναι δίπλα και μπορεί να έρθει. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει ανάγκη να έρθει ξανά κάποιος μάρτυρας για να ερωτηθεί για τα ίδια πράγματα. Ερωτήθηκε για τα πάντα και απάντησε σε αντίστοιχες ερωτήσεις με εκείνες που τέθηκαν στην κυρία Vinuesa» είπε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί η προσφυγή κατά της απόφασης της προέδρου και το υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλλε αίτημα ανάκλησης της απόφασης του δικαστηρίου περί μη εξέτασης του καθηγητή Νίκου Ραϊκου. «Αν θυμάμαι καλά έχει υποβληθεί αίτημα να επανεξεταστεί ο κ. Ράικος μετά τον κ. Τσατσάκη και απορρίφθηκε. Τότε, υποβλήθηκε αίτημα ανάκλησης εκείνης της απόφασης και το δικαστήριο το απέρριψε.

Τώρα ζητάει η υπεράσπιση ξανά την ανάκληση. Έχει απαντηθεί αυτό λοιπόν από το δικαστήριο» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το αίτημα. Ο Αλέξης Κούγιας πριν αποσυρθεί το δικαστήριο για απόφαση επί του αιτήματος είπε προς το δικαστήριο: «Η κυρία Vinuesa μας ενημέρωσε ότι το Πισπιρίγκου gate θα συζητηθεί σε δυο συνέδρια ως παραπλάνηση της Δικαιοσύνης κι εσείς δε θέλετε να εξετάσουμε το μάρτυρα;». Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και αυτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια.

Τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη

Ωστόσο, ο συνήγορος της κατηγορούμενης προχώρησε στην υποβολή και τέταρτου αιτήματος προς το δικαστήριο. «Ζητάμε διενέργεια τοξικολογικής πραγμτογνωμοσύνης, προσκόμιση του εγγράφου που καταγράφονται τα φάρμακα του σάκου αναζωογόνησης, τα φάρμακα της αποθήκης του νοσοκομείου και τη διενέργεια πλήρους γονιδιακού ελέγχου» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Αρνητική ήταν και πάλι η εισαγγελέας ως προς την διεξαγωγή τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης. Ωστόσο, για την διεξαγωγή γονιδιακου ελέγχου και τη λήψη εγγράφων από το νοσοκομείο σχετικά με τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στη Τζωρτζίνα, επιφυλάχθηκε για να προτείνει σε επόμενο χρόνο. «Δεν μπορώ να προτείνω πριν τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας κι επιφυλάσσομαι να απαντήσω αργότερα» είπε. Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία (6-1) το αίτημα για ανάκληση της απόφασης για διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης.