ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φαίη Μπακογιώργου: Στη φυλακή μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Φαίη Μπακογιώργου: Στη φυλακή μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021, στην Κυψέλη.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της άτυχης Φαίης Μπακογιώργου, μετά τη σημερινή (13/11) απολογία τους.

Σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της Φαίης Μπακαγιώργου είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Η 15η ανακρίτρια, Παναγιώτα Πάντου, που χειρίζεται την υπόθεση, είχε ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, αφού έκρινε πως οι τρεις κατηγορούμενες είναι ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων γιατί έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, ενώ λειτούργησαν με «εξαιρετική βιαιότητα» και εξακολουθητικό μοτίβο στις άδικες πράξεις που τους καταλογίζονται.

Φαίη Μπακογιώργου: «Ήταν χτυπημένη και μελανιασμένη, δεν μπορούσε να μιλήσει»

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη τον Οκτώβριο του 2021.

Ξυλοδαρμοί, απειλές, εξώθηση σε πορνεία και επαιτεία, αναγκασμένη ακόμη και να πέφτει στις ρόδες εν κινήσει αυτοκινήτων για να διεκδικούν αποζημιώσεις οι γυναίκες που την εκμεταλλεύονταν, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης Φαίης.

Η Φαίη Μπακογιώργου εντοπίστηκε νεκρή τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη και δύο χρόνια αργότερα η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της βρίσκονται κατηγορούμενες για τη δολοφονία της 23χρονης, με την απολογία τους στις δικαστικές αρχές να αναμένεται αύριο, Δευτέρα.

Η γειτόνισσα της 23χρονης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» αποκάλυψε την τραγωδία που κρυβόταν πίσω από τους τοίχους του διαμερίσματος στην οδό Δροσοπούλου.

«Ακούγαμε πολλές φορές και είχαμε πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία. Λέγαμε «συμβαίνει αυτό, τα παιδιά κακοποιούνται». Έπαιρναν τηλέφωνο από την πολυκατοικία, άκουγαν από τον φωταγωγό να κλαίνε. «Φάε τη ντομάτα, γιατί δεν σου αρέσει;». Έπεφτε ξύλο. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε “δεν μπορούμε να έρθουμε, γιατί δεν έχουμε καταγγελία. Εάν δεν κάνει η ίδια η μάνα δεν μπορούμε να έρθουμε”».

«Είχαμε πάρει στο Τμήμα Ανηλίκων. Ξανά, «όχι, γιατί δεν έχουμε καταγγελία από την ίδια τη μητέρα». Η κοπέλα φοβόταν να πάει να κάνει καταγγελία».

Η γειτόνισσα είχε δει τη Φαίη σε τραγική κατάσταση, με τα σημάδια της κακοποίησης εμφανή πάνω στο σώμα της.

«Ερχόταν χτυπημένη, μελάνιασμένη στο πρόσωπο, στα χέρια. Άρχιζε η κοπέλα και έπεφτε. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Την είχαν κουρέψει αγορίστικα, ήταν αγνώριστη, κακοκουρεμένη, σημαδεμένη στον λαιμό, γρατζουνιές, αίματα. Ίσα ίσα περπατούσε. Από τότε ούτε που την ξαναείδα», ανέφερε.

Όπως είπε η γειτόνισσα, η Φαίη περπατούσε μετά βίας, ήταν πάντα χλωμή, με τα μάτια της κατακίτρινα και πρησμένα. Η 23χρονη δεν είχε ζητήσει βοήθεια από τη γειτονιά, γιατί φοβόταν.

«Την παρακολουθούσαν, δεν την άφησαν μόνη της. Δεν μπορούσε να μιλήσει, την παρακολουθούσε η αδερφή της».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βέραμον, ο άνθρωπος που ξεδίπλωσε το κουβάρι της υπόθεσης, τη στιγμή που η σπιτονοικοκυρά κακοποιούσε βάναυσα την Φαίη η μητέρα της 23χρονης έκανε τσιγάρο.

Συγκλονίζει ο πατέρας της - «Θέλω την ανώτατη τιμωρία»

Σοκαρισμένος από τις εξελίξεις που σχετίζονται τη δολοφονία της 23χρονης κόρης του αισθάνεται ο πατέρας της άτυχης Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος.

«Σαν άνθρωπος λυπάμαι, λυπάμαι εκεί που έχουμε καταντήσει. Εκεί που έχουμε φτάσει. Σαν πατέρας όμως νιώθω όχι μόνο δικαιωμένος, αλλά θέλω την ανώτατη τιμωρία που μπορεί να υπάρξει. Ξέρω ότι είναι βαρύ αυτό που λέω, γιατί είναι η γυναίκα μου και το παιδί μου, αλλά τη στιγμή που αφαιρείς ζωή, όποια και να είναι αυτή, δεν έχεις δικαίωμα να λέγεσαι άνθρωπος», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Νίκος Μπακογιώργος.

«Ο κόσμος ήξερε αλλά δεν μιλούσε γιατί τους εκφόβιζαν»

«Ο κόσμος δεν έφταιγε κατά βάση. Μερικοί είχανε πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία, αλλά απειλούσαν τους πάντες. Ιδίως στην πολυκατοικία. Από τη στιγμή που βρέθηκα με τον τον ιδιωτικό ντετέκτιβ, αυτός έκανε μετά όλη τη δουλειά, αυτός πήγε, πίεσε καταστάσεις, ανθρώπους και πάλι αργήσανε να μιλήσουμε. Αυτό σας το καταθέτω. Γιατί; Γιατί εκφοβίζανε τους πάντες» λέει στη συνέχεια.

«Το κράτος ήταν μηδέν. Μηδέν. Εγώ κάποια στιγμή όταν είχα δει το παιδί, και το είχα δει μελανιασμένο, γιατί σε μένα στείλανε τις φωτογραφίες και εγώ τις έδωσα στην αστυνομία, πήγα στην αστυνομία γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Το μόνο πράγμα που μου είπανε ήταν ότι με ρώτησαν την ηλικία της και μετά σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Όπου κι αν πήγαινα, ό, τι και αν έκανα, όλες οι πόρτες κλειστές. Πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο, μία φορά στο ΚΑΤ, στην οποία είδαν ότι είναι έγκυος και της κάνανε κάποιες εξετάσεις που ήθελε και μετά την πήγανε στο Λαϊκό. Στο Λαϊκό την είδανε όλοι οι γιατροί. Την είδανε. Ο γιατρός έχει το δικαίωμα αυτεπάγγελτα να καλέσει την αστυνομία».

Φαίη Μπακογιώργου: Ψάχνουν αυτό που μετέφερε τη σορό της

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ψάχνουν εάν οι τρεις αυτές γυναίκες είχαν συνεργό. Κι αυτό που καλούνται να λύσουν είναι ποιος μετέφερε τη σορό της Φαίης από το σπίτι στο σημείο που εντοπίστηκε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο έχει μπει ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει σχέσεις με τη σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου.

Παράλληλα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι η 57χρονη έχει γενικά ευρύ κύκλο γνωριμιών, με κάποιους να σημειώνουν πως κατά το παρελθόν σύχναζε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και δηλώνοντας βοηθός δικηγόρου αναζητούσε ευάλωτα άτομα για να τα εκμεταλλευτεί. Μέχρι στιγμής πρόκειται απλώς για φήμες, οι οποίες όμως μένει να φανεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι αβάσιμες.

Χαρακτηριστική πάντως είναι η δήλωση της δικηγόρου του πατέρας της Φαίης, Βούλας Δημητριάδου, ότι αν ανοίξουν και άλλα στόματα είναι πιθανό να προκύψει και άλλος ύποπτος θάνατος.

Μάρτυρας «κλειδί» θα καταθέσει στις αρχές

Το βράδυ προτού εντοπιστεί η σορός της Φαίης Μπακογιώργου στην οδό Τύχης, μία γυναίκα, η οποία διαμένει σε διπλανή πολυκατοικία, απέναντι από το διαμέρισμα του θύματος στην Κυψέλη, κάλεσε την αστυνομία.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι το θύμα είχε βγει στο μπαλκόνι και φώναζε για βοήθεια και πως άκουσε έναν άνδρα να της επιτίθεται λεκτικά και με βία να τη σπρώχνει μέσα στο διαμέρισμα. Ύστερα, επικράτησε σιωπή, όπως ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις