ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κούγιας στο δικαστήριο: Εγώ είμαι ο Θεός της Πισπιρίγκου - Θα κάνει ό,τι πω

Κούγιας στο δικαστήριο: Εγώ είμαι ο Θεός της Πισπιρίγκου - Θα κάνει ό,τι πω

«Εγώ είμαι ο Θεός της! Δικηγορικά εννοώ! Ό,τι πω εγώ θα κάνει!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα του δικαστηρίου αλλά ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ανέτοιμος και ζήτησε περισσότερο χρόνο. «Απαγορεύω στην κατηγορούμενη να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση μέχρι να καταθέσουμε την αίτηση εξαίρεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Πρόεδρος: Τι θα πει απαγορεύετε;
Κούγιας: Εγώ είμαι ο Θεός της! Δικηγορικά εννοώ! Ό,τι πω εγώ θα κάνει! Αμφισβητούμε την ακεραιότητά σας!

Το δικαστήριο διέκοψε ξανά για λίγη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη της συνεδρίασης κατά την οποία αναμενόταν να απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε 20λεπτη διακοπή προκειμένου να καταθέσει γραπτώς αίτηση εξαίρεσης στο πρόσωπο της προέδρου.

«Θέλω 20 λεπτά διότι δεν πρόλαβα, ήμουν στη Μυτιλήνη χθες και τη Δευτέρα είχα ένα προσωπικό θέμα. Επειδή είναι σοβαρό θέμα και θέλω να αναπτύξω το θέμα αυτό» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή για το πώς χάθηκε η Τζωρτζίνα μέσα στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου «είχε μία καλή κλινική εικόνα».

Οι δικαστικές αρχές αποδίδουν στην μητέρα ένα «εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της κόρης της, το οποίο την πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, «απέτυχε να δώσει το προσδοκώμενο για την κατηγορουμένη αποτέλεσμα», αφήνοντας το παιδί με τετραπληγία. Ένα σχέδιο που είχε ως βασικό εργαλείο, σύμφωνα με την κατηγορία μία τοξική ουσία για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση κατά τη διάρκεια της δίκης: την κεταμίνη.

Κατά την αποδεικτική διαδικασία το δικαστήριο έδωσε πολύ χρόνο ώστε να ακουστούν επιστημονικές απόψεις για τις παραδοχές της δικογραφίας. Έτσι ακούστηκαν καταθέσεις που ενίσχυσαν το κατηγορητήριο, ωστόσο ακούστηκαν και οι θέσεις μαρτύρων που αμφισβήτησαν πολλά ζητήματα όπως αν τελικά η ποσότητα κεταμίνης που φαίνεται να δέχθηκε η Τζωρτζίνα θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο.

Η ίδια η Πισπιρίγκου έχει θέσει από την αρχή ζήτημα ως προς την ίδια την ουσία αλλά και το πώς χορηγήθηκε στο θύμα, καθώς η ίδια δεν δέχεται ότι ήταν το δικό της χέρι που δηλητηρίασε το παιδί. «Ήταν οι γιατροί που την χορήγησαν» επαναλαμβάνει η κατηγορουμένη. Σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται ότι θα ερωτηθεί για τους ισχυρισμούς που προβάλει, καθώς οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα θελήσουν να πάρουν απαντήσεις από την ίδια για σειρά θεμάτων.

Η απολογία, εφόσον ξεκινήσει, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη σημερινή δικάσιμο.