ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι οι 2 κατηγορούμενοι για την 16χρονη που έπεσε σε κώμα από τα ναρκωτικά

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι οι 2 κατηγορούμενοι για την 16χρονη που έπεσε σε κώμα από τα ναρκωτικά

Βύρωνας: Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι 2 από τους 5 που πέρασαν το κατώφλι του εισαγελλέα για την υπόθεση της 16χρονης που έπεσε σε κώμα μετά πό χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της 16χρονης, που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών.

Από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους στην σοκαριστική υπόθεση, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Μάλιστα, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι δεν έδωσαν ναρκωτικά στη 16χρονη.

Σοκάρουν οι συνομιλίες του κυκλώματος ναρκωτικών

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος ναρκωτικών με ανήλικα «βαποράκια» και ανήλικους πελάτες, έρχονται στη δημοσιότητα την ίδια ώρα που ένα 16χρονο θύμα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Στο φως έρχονται και μηνύματα που αντάλλαζαν τα μέλη μεταξύ τους, όπου αναφέρονται δοσοληψίες ναρκωτικών.

«Αδερφέ μόλις σχολάσεις πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και άμα μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι ρε φιλέ αυτό», αναφέρεται σε ένα από τα μηνύματα.

Στη συνεχεία του στέλνει φωνητικά μηνύματα στα οποία λέει «τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά», «όταν τα δεις πέρνα από εδώ γιατί θα κλείσει το κινητό μου και δεν έχω να φορτίσουμε».

Ακολουθούν και αλλά φωνητικά μηνύματα στα οποία ο ίδιος αναφέρει:
«Αδερφέ ούτε για μισή ωρίτσα, ένα τεταρτάκι δεν μπορείς να περάσεις; σε παρακαλώ», «να μιλήσουμε και κιόλας».

Ενώ στις 8 Νοεμβρίου ένας κατηγορούμενος λέει στον άλλον ότι θα του παραδώσει ποσότητα κάνναβης «ένα τσιγάρο».

Πειραματόζωο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών η 16χρονη

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία και την κατάθεση της μητέρας της κοπέλας, οι έμποροι ναρκωτικών δεν άφηναν την ανήλικη ούτε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της.

Η μητέρα της 16χρονης ισχυρίστηκε ότι της ασκούσαν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ όπως είπε όταν έπαιρνε τηλέφωνο το παιδί της, το σήκωνε πολλές φορές ο έμπορος ή κάποιος από την υπόλοιπη παρέα της κόρης της, που επίσης είχε μπλέξει στα δίχτυα της συμμορίας και δεν έδιναν ούτε το τηλέφωνο, για να μιλήσει η μητέρα με το παιδί, λέγοντάς της ότι η 16χρονη είναι μια χαρά.

Τα παιδιά περιέγραψαν πώς γινόταν η προμήθεια, ενώ οι έμποροι τους έλεγαν «Αν υπάρχουν άλλες ποσότητες κοιτάξτε να τις κρύψετε». Σοκάρει το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήθελαν να δοκιμάσουν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο.

Διαβάστε επίσης:

Βύρωνας: Σοκάρουν οι συνομιλίες του κυκλώματος ναρκωτικών - Τα SMS που τους «καίνε»

Βύρωνας: Μάχη στην ΜΕΘ δίνει η 16χρονη - Απολογούνται τα πέντε άτομα που της έδωσαν ναρκωτικά

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 16χρονη - «Ανοίγουν» τα τηλέφωνα για τους ασύλληπτους βασανιστές της