ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου η δίκη για τη 12χρονη - Ακατάλληλες οι αίθουσες του Πρωτοδικείου

Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου η δίκη για τη 12χρονη - Ακατάλληλες οι αίθουσες του Πρωτοδικείου

Η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024.

Σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών θα διεξαχθεί με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, η δίκη των 26 κατηγορουμένων για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024, ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι είναι προσωρινά κρατούμενοι και έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προσωρινής κράτησης. Η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών σε μια από τις συνηθισμένες αίθουσες του Πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη, αλλά θα μεταφερθεί μετά την πρώτη συνεδρίαση σε διαφορετική αίθουσα προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Το δικαστήριο θα συνεδριάζει στην αίθουσα Δ4 του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, η οποία κρίθηκε ότι μπορεί να φιλοξενήσει μια πολυπρόσωπη δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων.

Η αλλαγή της αίθουσας προγραμματίστηκε προκειμένου να αποφευχθούν όσα έχουν σημάνει στο παρελθόν με άλλες μεγάλες δίκες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών να τον ενημερώσει για την ύπαρξη κατάλληλης αίθουσας στο Πρωτοδικείο, αλλά εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας να πραγματοποιηθούν σε κατάλληλες συνθήκες οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις