ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κολωνός: Στις 8/1 η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης - «Μάχη» με το χρόνο για τις αποφυλακίσεις

Κολωνός: Στις 8/1 η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης - «Μάχη» με το χρόνο για τις αποφυλακίσεις

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν στις 8 Ιανουαρίου 2024 είκοσι έξι πρόσωπα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό με τη διοίκηση του Πρωτοδικείου να καλείται να βρει δικαστική αίθουσα που θα μπορεί να φιλοξενήσει την πολυπρόσωπη δίκη.

Βασικοί πρωταγωνιστές στο εδώλιο θα είναι η μητέρα της 12χρονης, ο Ηλίας Μίχος και 24 ακόμη πρόσωπα που αν και κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα, ενδέχεται σταδιακά να βρεθούν εκτός φυλακής αφού από τον Απρίλιο θα αρχίσει να εκπνέει για πολλούς από αυτούς το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους.

Σε 266 σελίδες οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπος που ο Ηλίας Μίχος φέρεται να κακοποιούσε και να εξέδιδε την ανήλικη, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρούσε.

Ο 54χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες ότι ενήργησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του κοριτσιού υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία, αλλά και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών.

Κατά το βούλευμα, τον Απρίλιο του 2022, ο κατηγορούμενος «οδήγησε την ανήλικη στην αποθήκη του καταστήματός του με την πρόφαση να καθαρίσει και, αφού της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ' επανάληψη γενετήσιες πράξεις».

Από το υλικό της δικογραφίας φέρεται να προκύπτει ότι η σεξουαλική κακοποίηση επαναλήφθηκε αρκετές φορές, ενώ ο Μίχος «αφού συνευρισκόταν ερωτικά μαζί της, κατόπιν την εξανάγκαζε να συνευρεθεί ερωτικά εντός δωματίου του οίκου ανοχής με άλλους περίπου πέντε άνδρες κάθε φορά, τους οποίους είχε επιλέξει και ενημερώσει, ώστε να βρίσκονται στον οίκο ανοχής για τον σκοπό αυτό. Κατόπιν κατέβαλαν σε αυτόν άγνωστο χρηματικό ποσό ως αμοιβή για την ερωτική συνεύρεσή τους με την ανήλικη».

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία θα δικαστεί για διακεκριμένη μαστροπεία και πορνογραφία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα, «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους, παρά το νεαρόν της ηλικίας της. Την προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες».

Πάντως, η μητέρα της 12χρονης αρνείται τος κατηγορίες σε βάρος της και επισημαίνει σχετικά με την κατηγορία της πορνογραφίας ότι ουδέποτε έστελνε γυμνές φωτογραφίες της κόρης της σε «πελάτες». «Ουδέποτε, κατά τη σχηματισθείσα δικογραφία, ανιχνεύτηκε στην δική της κινητή τηλεφωνική συσκευή, σχετική με την παραπάνω κατηγορία φωτογραφία ή βίντεο.

Μάλιστα, ουδέν στοιχείον εκ της σχηματισθείσας εις βάρος της δικογραφίας αποκαλύπτει την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην παρούσα ποινική υπόθεση. Η δε όλη ποινική διαδικασία εκκίνησε κατόπιν καταγγελίας που υπέβαλε η ίδια στη ΓΑΔΑ και στο αρμόδιο τμήμα προστασίας ανηλίκων για πράξεις εις βάρος της ανήλικης κόρης της» ανάφερε η συνήγορος της.

Σχετικές ειδήσεις