ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γκάζι: Ένταλμα σύλληψης για τον οδηγό του τζιπ - Την Τετάρτη απολογείται ο συνοδηγός

Γκάζι: Ένταλμα σύλληψης για τον οδηγό του τζιπ - Την Τετάρτη απολογείται ο συνοδηγός

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο 33χρονος Αλβανός που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς στο Γκάζι.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, ενώ η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού.

Ο τελευταίος εμφανίζονται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βγαίνει από τη θέση του οδηγού και να πυροβολεί τους τρεις νεαρούς από κοντινή απόσταση και πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 33χρονος συνοδηγός που πέρασε σήμερα το ανακριτικό κατώφλι για να λάβει προσθεσμία για την Τετάρτη το πρωί, φέρεται να δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρω δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει τον εξύβρισε.

Μάλιστα φέρεται να λέει πως δε γνώριζε ότι ο συνοδηγός του είχε μαζί του όπλο, αλλά και πως από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε κατάσταση σοκ και επικοινώνησε Μέντη συνήγορο του δηλώνοντας της την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Αυτός είναι ο «πιστολέρο» που αναζητείται από τις Αρχές

Ο 37χρονος Nardi Izmet Idrizi, σεσημασμένος κι αυτός όπως κι ο συνεργός του που συνελήφθη νωρίτερα, είναι ο Αλβανός κακοποιός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών, ενώ μάλιστα είχε απελαθεί δύο φορές από τη χώρα μας. Ωστόσο, έβρισκε τον τρόπο να επανέλθει.

Συγκεκριμένα είναι ο βασικός εμπλεκόμενος σε ληστεία στον Αυλώνα της Αλβανίας.

Το δημοσίευμα στον αλβανικό Τύπο:

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον έναν μαφιόζο, που εμπλέκεται στο αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι. Πρόκειται για τον συνοδηγό, ο οποίος τα ρίχνει όλα στον οδηγό που αναζητείται.

«Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει, εγώ ένα χαστούκι έριξα», είπε στους αστυνομικούς ο Αλβανός μαφιόζος, ο οποίος συνελήφθη για το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι. Πρόκειται για τον συνοδηγό του τζιπ, κι όχι για τον άλλον δράστη που πυροβόλησε κι αναζητείται ακόμη από τις Αρχές.

«Ηταν ένας καβγάς του δρόμου. Εγώ έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει», ανέφερε, ενώ ερωτώμενος για ποιον λόγο έφυγε από το σημείο και φυγάδευσε και τον Αλβανό που πυροβόλησε, φέρεται να απάντησε ότι «φοβήθηκε».

«Φοβήθηκα πολύ μετά από αυτό που έγινε», ανέφερε. Επίσης, σημειώνει ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο καταζητούμενος.

Πρόκειται για έναν αλβανό μαφιόζο, 33 ετών, γνωστό στις Αρχές, ενώ δεν είναι ο δράστης που πυροβόλησε, αλλά ο συνοδηγός του τζιπ. Ήταν αυτός που ενεπλάκη πρώτος στον καβγά, και χαστούκισε τους Κρητικούς.

Ο ίδιος μάλισταν είναι σεσημασμένος, καθώς έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών. Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί 4 φορές για τα παραπάνω αδικήματα, ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Το τζιπ εντοπίστηκε στην περιοχή των Βριλησσίων και εξετάζεται για αποτυπώματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις