ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τέμπη: Νέος πραγματογνώμονας, μετά τον εντοπισμό ουσιών που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο τρένο

Τέμπη: Νέος πραγματογνώμονας, μετά τον εντοπισμό ουσιών που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο τρένο

Τέμπη: Έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης

Στον διορισμό νέου πραγματογνώμονα αναμένεται να προχωρήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης που χειρίζεται την ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Ο ανακριτής οδηγείται στην απόφαση αυτή μετά την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, ο οποίος εντόπισε την ύπαρξη ουσιών που δεν θα έπρεπε να μεταφέρονται με το τρένο. Ωστόσο, επειδή τις ουσίες αυτές δεν είχε εντοπίσει η πρώτη δικαστική πραγματογνωμοσύνη, ο ανακριτής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα προκρίνουν να ρίξει «φως» στην υπόθεση σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων.

Στο μεταξύ, έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης που έχει εντοπιστεί σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία, ενώ αιτήματα και για βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, για τα οποία ζητείται να σταλούν σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο που μπορεί να επανακτήσει όλα τα σβησμένα δεδομένα.