ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τεμπη: Διεκόπη η πρώτη δίκη συγγενών θύματος για τις 5 Απριλίου

Τεμπη: Διεκόπη η πρώτη δίκη συγγενών θύματος για τις 5 Απριλίου

Διεκόπη η πρώτη δίκη για τα Τέμπη που αφορούσε αγωγή συγγενών του άτυχου ελεγκτή του Intercity 62

Σε διακοπή οδηγήθηκε η πρώτη δίκη που αφορά αγωγή συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών έπειτα από αίτημα του ΟΣΕ και της Hellenic train.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εχουν καταθέσει αγωγή η σύζυγος, οι δύο γιοι και η αδερφή του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Οι συγγενείς του ελεγκτή που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών διεκδικούν 250.000 ευρώ έκαστος (συνολικά 1.000.000) ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη και την ηθική βλάβη που υπέστησαν από την απώλεια της ζωής του δικού τους ανθρώπου.

Στην έναρξη της συζήτησης υποβλήθηκε αίτημα αναβολής από τους δικηγόρους του ΟΣΕ και της Hellenic train, που ζητησαν την αναβολή της υπόθεσης επειδή -οπως υποστήριξαν- έλαβαν γνώση της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στη Λάρισα μόλις πριν 2 ημέρες.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος των συγγενών απάντησε πως πρόκειται για μια αστική δίκη και συμπλήρωσε ότι «προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια».

Το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης και διέκοψε τη δίκη για τις 5 Απριλίου 2024. Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι συγγενείς του άτυχου ελεγκτή.