ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλονίζουν γονείς των θυμάτων - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Τέμπη: Συγκλονίζουν γονείς των θυμάτων - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Θλίψη και οργή των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, οι οποίοι ζητούν δικαίωση για τους ανθρώπους τους, που χάθηκαν τόσο άδικα και ξαφνικά.

Έναν χρόνο μετα την τραγωδία των Τεμπών, οι συγγενείς των θυμάτων προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να μην υπάρξει καμία συγκάληψη.

Μητέρα Κλαούντιας Λάττα: «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς!»

Η Άλμα Λάττα μητέρα της 20χρονης Κλαούντια μίλησε στην εκπομπή για την κόρη της συγκινώντας και αποκαλύπτοντας στοιχεία.

«Έχω κάνει τατουάζ το πρόσωπό της και το φιλάω συνεχώς. Πηγαίνω κάθε μέρα από τη Λάρισα όπου μένω στα Τέμπη στο σημείο της δυστυχίας, και μετά στο μνήμα της. Η κόρη μου φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή της ΣΑΣΣ. Φοβόταν το αυτοκίνητο και θεωρούσε το τρένο, ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Και κατέληξε να καεί ζωντανή στους 1400 βαθμούς».

Η μητέρα της Κλαούντια φανερά θυμωμένη έλεγε: «Θέλω να μάθω ποιοι ήταν αποφάσισαν να κόψουν εισιτήρια θανάτου με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή ένα κορίτσι στα 20 του χρόνια. Επί 12 λεπτά τα παιδιά μας, βρίσκονταν στην κόλαση. Ακόμα κι ο κ. Καραμανλής το 2019 ασκούσε κριτική στη σιδηροδρομική ασφάλεια της χώρας, κι όταν έγινε ο ίδιος υπουργός, άρχισε να τα λέει αλλιώς. Λίγες μέρες πριν το δυστύχημα μας διαβεβαίωνε ότι ήταν όλα ασφαλή. Αν ήξερα την αλήθεια, δεν θα άφηνα το παιδί μου να χρησιμοποιήσει αυτό το τρένο. Δε μπορώ να ησυχάσω όσο σκέφτομαι ότι αν δε μέτεφεραν εύφλεκτα υλικά».

Για την απόδοση δικαιοσύνης δήλωσε: «Πιστεύω στη δικαιοσύνη και περιμένω να κάνει τη δουλειά της, για να ησυχάσει η ψυχή της κόρης μου. Ο κόσμος ξύπνησε έστω και αργά, και κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Όταν είδα ότι τσιμέντωναν την περιοχή και ρώτησα γιατί, μου απάντησαν πως υπάρχει αγωγός αερίου κάτω από το έδαφος και πως ήταν επικίνδυνο να μην τσιμεντωθεί λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας του εδάφους από το δυστύχημα».

«Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη. Να μην κλείσουν άλλα σπίτια. Κι αν δεν προσπαθήσουμε για δικαιοσύνη, σας το λέω καθαρά: η τραγωδία θα επαναληφθεί», είπε στο τέλος η μητέρα της Κλαούντια.

Παύλος Ασλανίδης: «Πρώτα θα δικαιωθεί το παιδί μου και μετά θα πάω στο σημείο της τραγωδίας»

Ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδης και η μητέρα της Κλαούντια Λάτα μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα ονόματα που γράφτηκαν έξω από τη Βουλή αλλά και για την απόδοση δικαιοσύνης.

Όσον αφορά το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων που είχαν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ο κ. Ασλανίδης ανέφερε: Με πήρε ο κ Δούκας και μου ζήτησε συγγνώμη και πρότεινε να κάνει κάτι σαν μνημείο στο πάρκο Ελευθερίας. Δεν ήταν δικιά του απόφαση ούτε δικιά του εντολή».

«Υποκλίνομαι στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να γράψουν τα ονόματα μπροστά απ΄πο το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και ζήτησα να γράψω το όνομα του γιου μου. Ήμουν από τους λίγους συγγενείς εκεί καθώς οι περισσότεροι ήταν στο μνημόσυνο. Πρώτα θα δικαιωθεί το παιδί μου και μετά θα πάω στο σημείο της τραγωδίας», πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη.

Το μπάζωμα του σημείου της σύγκρουσης των τρένων είχε προκαλέσει οργή με τους γονείς να λένε ότι αυτό έγινε για να κρύψουν οι υπαίτιοι τα στοιχεία. «Η λογική εξήγηση είναι ότι κάτι κρύβανε κάτι είχε η εμπορική αμαξοστοιχία, το μπάζωσαν για να κρύψουν την παράνομη μεταφορά φορτιού».

Για την απόδοση δικαιοσύνης ο κ. Ασλανίδης είπε: «Σε τόσους μήνες βρίσκουμε εμπόδια μπροστά μας. Ότι έκανε η δικαιοσύνη το έκανε μετά από πίεση των γονέων. Η δικαίωση θα είναι να σωθούν οι επόμενοι να σταματήσει η βουλευτική ασυλία και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Χειρότερη από την δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σωρούς των παιδιών μας.»

Για τους υπεύθυνους της τραγωδίας των Τεμπών ο κ. Ασλανίδης είπε: «Δεν θέλουμε να επικοινωνήσει κανένας από τους υπευθύνους μαζί μας και ούτε το έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Αυτό που θέλω είναι να τιμωρηθούν με 57 φορές ισόβια οι 32 που κάλεσε ο ανακριτής».