ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Πώς ήρθε η πρόταση-σκάνδαλο για την αθώωση Μίχου - Όσα διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο

Σεπόλια: Πώς ήρθε η πρόταση-σκάνδαλο για την αθώωση Μίχου - Όσα διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο

Σεπόλια: Γιγαντοοθόνες, ηχητικά και SMS έφεραν την εξοργιστική απόφαση για την ελληνική κοινωνία, προσβάλλοντας την Ελληνική Δικαιοσύνη

Απίστευτα πράγματα διαδραματίστηκαν στην κεκλεισμένων δίκη για την υπόθεση της ανήλικης στα Σεπόλια, με την Εισαγγελέα να ζητά την αθώωση του Ηλία Μίχου για την κατηγορία του βιασμού!

Σύμφωνα με τον ALPHA η Εισαγγελέας έφτασε σε αυτήν την εξοργιστική πρόταση μετά από ντοκουμέντα που προβλήθηκαν ακόμα και σε γιγαντοοθόνη εντός της δικαστικής αίθουσας.

Φυσικά, το γεγονός πως ο 53χρονος, τότε, Μίχος έκανε ασελγείς πράξεις με μια 12χρονη δεν φαίνεται πράξη βιασμού στη Δικαιοσύνη.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν βίντεο και από τα κινητά του Μίχου και της 12χρονης ενώ προβλήθηκε σε video και η κατάθεση που έδωσε το παιδί για τα όσα βίωνε με τους αλλεπάλληλους βιασμούς επί χρήμασι.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν φαίνεται από όσα είδε να προκύπτει βιασμός ωστόσο εντόπισε ξεκάθαρη συμμετοχή της μητέρας της 12χρονης και του «Μιχάλη».

Η Εισαγγελέας ενώ έβαλε όλα αυτά στη ζυγαριά αποφάσισε να ζητήσει την αθώωση λόγω αμφιβολιών για τον Μίχο, παρά το γεγονός πως έκανε έρωτα με ένα... παιδί!

«Είναι δυνατόν να βγάζει έξω το τέρας;»

Μετά από δύο μήνες ακροαματικών διαδικασιών, που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών για την ασφάλεια της 12χρονης, η εισαγγελέας έκρινε πως ο 55χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος παρά τα βαρύτατα ποινικά κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται.

Η γιαγιά της 12χρονης ξέσπασε στην κάμερα του Alpha και της εκπομπής Super Κατερίνα, όπου ζητάει την αθώωση της μάνας και την ενοχή τυο Ηλία Μίχου.

«Λυπάμαι πολύ για την κυρία εισαγγελέα, μας προκάλεσε πολύ πόνο, να ακυρώσει την πρόταση, να βγάλει τη μάνα, είναι αθώα. Τον πόνο που μας προκάλεσε αυτή η γυναίκα. Είναι δυνατόν να βγάζει το τέρας έξω και να δικάζει τη μάνα;», λέει αρχικά σε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Το παιδί δεν το πιστέψανε; αυτά που είπε; τα έκανε μόνο του ένα 12χρονο παιδί; Τίποτα δεν έκανε; Η μάνα τα έκανε; Η μάνα δεν ήξερε τίποτα. Αυτό το τέρας τα έκανε. Αυτός. Θέλω να υπάρξει δικαιοσύνη, να μιλήσουν όλοι, να βγει η μάνα από μέσα.

«Είμαι πεθερά της και την έχω από 17 χρονών στα χέρια μου. Αδύνατον να έκανε κάτι τέτοιο, μαζί τα μεγαλώναμε τα παιδιά. Η εγγονή μου είναι σε άθλια κατάσταση, φοβάμαι μην κάνει κανένα κακό στον εαυτό της».

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας ζήτησε την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης σε 3 από τις 7 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ζητώντας την ενοχή του μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου, που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστεύθεί για κατοχή πορνογραφικού υλικόυ με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Σε ό,τι αφορά την μητέρα της ανήλικης, η εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη ενοχή της για όλες τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, δηλαδή διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας από πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή 22 προσώπων, τα οποία, κατά το κατηγορητήριο έκλειναν «ερωτικά ραντεβού» με τη 12χρονη. Συγκεκριμένα ζήτησε την ενοχή τους για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής, ενώ ζήτησε την απαλλαγή ενός άνδρα, πακιστανικής καταγωγής, φερόμενου ως πελάτη, λόγω αμφιβολιών.

Η πρόταση της εισαγγελέως για την πολύκροτη υπόθεση που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο αιφνιδίασε τους πάντες προκαλώντας οργή στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Σεπόλια και πορεία προς το μαγαζί του Ηλία Μίχου με τους διαδηλωτές να φωνάζουν εξοργισμένοι «τα παιδιά έχουν φωνή» και «πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα στη δίκη, αναμένονται τα σχόλια των 30 δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης και εν συνεχεία το τελικό στάδιο που είναι η έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο.

Να σημειώσουμε ότι οι αντιδράσεις συνεχίζονται και σήμερα έχει προγραμματιστεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις